Nokia ironizeaza Apple pentru lansarea iPhone 5C 8GB

  In cursul acestei zile compania Apple a lansat iPhone 5C 8GB in cateva tari de pe glob, iar cei de la Nokia au profitat de ocazie pentru a ironiza compania din Cupertino pentru aducerea pe piata a noului dispozitiv. Cei de la Nokia s-au folosit de propriul cont Twitter pentru a ataca Apple, ei afirmand ca lansarea iPhone 5C nu aduce pe piata un smartphone ieftin pentru utilizatori, acesta fiind deja disponibil inca din cursul lunii februarie a anului trecut, denumirea sa fiind Nokia Lumia 520.

  In ceea ce priveste diferenta de pret dintre cele doua dispozitive, castigator clar este terminalul Nokia, insa in ceea ce priveste sistemul de operare si design-ul lucrurile nu stau chiar asa. Problema pentru Apple este ca oamenii nu se mai uita atat de atent la design si la sistemul de operare, ci se uita mai atenti la banii pe care ii cheltuie pe un asemenea dispozitiv, acest lucru fiind confirmat si de o crestere spectaculoasa a platformei Windows Phone in multe piete de pe glob, ea intrecand iPhone-ul inclusiv in Romania.

28 COMENTARII

  1. Am detinut la un moment dat un Lumia 720, iar tot ceea ce pot sa va spun e ca am fost foarte dezamagit de el.Dupa prima saptamana de utilizare, incepusem sa am indoieli.Dupa doua luni de utilizare, am observat ca unele functii nu merg, browser-ul imi dadea tot felul de erori, nu primeam notificari in momentul in care primeam mesaje pe WhatsApp.Eram multumit doar de camera si de aplicatia Nokia Maps.Dupa 3 luni de utilizare, n-am mai rezistat, asa ca am trecut la iPhone 5.Concluzie:Decat sa investesc bani intr-un Lumia sau orice telefon cu sistem Windows Phone, mai bine stau cu un telefon random pana imi strang bani pentru un telefon ok.

  2. Falimentul i-a mancat pe toti Radule , chestia e ca oricine poate sa faca misto de apple cu lansarea asta , ca sa nu mai spun de expresia “iphone ieftin” , arata a ceva ieftin dar nu e …..

  3. iPhone 5C este un produs mult mai bun decat ceea ce ofera concurenta, doar ca este pozitionat intr-o categorie de pret gresita. Preturile sunt potrivite pentru un 5S in carcasa colorata.

  4. Iphone era tare pt ca nu avea lag. Acum doar iphone 5s are cel mai mic lag, dar are si el. Windows phone nu are lag chiar daca modelul e mai vechi, asa ca orice alt iphone mai vechi decat 5S eate un obosit, care se misca mai prost ca androidul, asa ca iphone nu mai este iphone, pt ca a facut loc mult pentru windows!

  5. Dar cumparati-va fratilor iPhone 5C daca e asa bun. Luati 2-3 si dati la prietena, copii. Atata vreme cat voi considerati ca merita inseamna ca voi sunteti publicul pentru care a fost facut.

  6. Ca sa nu mai zic ca e iPhone 5 de fapt, in alte haine. Daca ala e suficient de bun, inseamna ca si iPhone 5C e ok. Doar nu conteaza mai mult aspectul decat functionalitatea… ca la snobi.

  7. @Ovidiu: si IPhone 5-ul meu o obosit rau de tot,stau vreo 10 minute cel putin pana imi deschide o aplicatie iar pe Windows phone doar ma gandesc sa fac poza si deja s-a si deschis camera si pana ma dezmeticesc eu l-a si trimis deja pe Facebook poza!!

  8. Până să apară iphone 5c tot “poporu'” râdea de plasticele Samsung! Acum e foarte bun un telefon scump, din plastic, micuÈ›, design învechit…….Nu mai înÈ›eleg nimic@

  9. Daniel are dreptate: 5c-ul e un telefon bun dar categoria incadrata de pret e aiurea rau.
    Asa au si vrut sa prosteasca piata ca vor scoate un telefon ieftin si in realitate s-a scos pe piata telde 500-600-700 usd.
    Adica astea nu sunt ieftine fratilor.
    Nimeni nu spune ca are lag sau nu, ca se deschide aplicatia in o secunda sau in 10 min , ca e frumos ca design de-ti lua ochii.
    TOTI spun ca pretul si adaosul comercial practicat de APPLE e aiurea de tot.
    Nu e posibil ca un telefon cu pret de productie 100-150 usd sa fie vandut cu 500-600-700 usd.
    NU ESTE PERMIS ASA CEVA , eu prosteala asta pe fata nu o accept.
    Evident ca se poate gasi unul care sa-ti spuna: “da cine te obliga sa-l cumperi?”
    Astept cu nerabdare ziua in care Apple va scoate pe piata telefoane iefite de 2-300 usd , gen plasticarii de android cum e 5c-ul , ca lumea care se pricepe cu adevarat nu il cumpara pt design ci pt sistemul sau stabil de operare…’
    Sa auzim numai de bine , ca de prosteala astora de la Apple sunt satul.

  10. iPhone 5C a fost un esec inca de pe plansa si asta s-a vazut si in piata in momentul in care vanzarile nu au avut randamentul estimat, asta nu inseamna ca Nokia trebuie aplaudata pentru modul in care vrea sa se faca auzita (e valabil si pentru Samsung care are aceeasi “vrajeala”). Pe de alta parte, prin produsul asta (5C), Tim Cook demonstreaza ca e departe de “inspiratia” lui Steve Jobs in ceea ce priveste modul in care simte piata sau (mai e o posibilitate) i se forteaza mana de catre investitori sa scoata o gama cat mai larga de produse.
    Adevarul e ca pana acum Apple a mers din inertia trasata de SJ – de abia de acum inainte se va vedea (sau nu!) “geniul” lui Tin Cook.

  11. Toate iphone pana la 5 se misca la fel ca un android vechi, asa ca, sau faci update la 5S, sau devii un adept care accepta orice, si crede ca e bun. De pret nici nu mai zic… Dar stii ce? Lume critica pe forum si la magazin cumpara, iar apple castiga -> vezi graficele de venituri! si pana la urma, daca telefoanele colorate au scos Nokia din mormant, de ce nu ar aduce bani si pt apple?

  12. Stau si ma gandesc de unde scot unii atata prostie pe gura! Cine a zis vreodata ca iPhone5C este sau ca vrea sa fie ieftin? Nimeni inafara de cei care sperau sa fie ieftin! Apple nu a zis vreodata! Dimpotriva, intr-un interviu dat lui Tim Cook el spune clar ca iPhone5C nu a fost conceput sa fie un terminal ieftin!
    Anfetamin! Cand scrii prostii macar specifica clar anumite chestii! Precis ai un iPhone cu gealbreak, altfel nu i-mi explic problema ta! Nici un iPhone, nico macar 4 nu merge atat de incet cum il descrii tu! E o aiureala! Cand cumperi un iPhone verifica sa nu fie o copie chinezeasca :)))
    Ovidiu! Invata sa-ti pui ordine intre ideile tale in cap, dupa fa 4 clase sa inveti cum se compun propozitiile! In rest cumpara-ti un telefon cu mani ela…e la nivelul tau!
    Cateodata stau si ma gandesc ca unii sunt platiti sa faca pe prostu sau chiar sunt la acest nivel…atunci isi merita soarta!

  13. @Zeuslup: era o ironie la adresa lui Ovidiu,care zice ca iPhone 5 se mișca ca un Android vechi,eu nu stiu de pe ce planeta a venit omul asta,eu cred ca o văzut iPhone 5 doar pe net,vreau sa zic ca se mișca excelent cu 7.1 pe el,ba chiar am vz pe YouTube ca se mișca in unele situații chiar mai bine decât 5S. Diferența in favoarea 5S-ului consta doar pe partea de procesare video in jocuri 3D,având 1 gb DDR3 fata de 5 cu 1 giga DDR2.

  14. Odata cu aparitia IOS7, iphone-urile nu mai sunt asa de rapide. A ramas insa stabilitatea, de necontestat. Desi Facebook-ul nu ma multumeste deloc pe Iphone 5-ul meu.

  15. Nokia 520 sau Nokia X sunt de 5 ori mai ieftine decat iPhone 5c. Nokia au pretul corect pentru 4 inch pentru ca la 4 inch principala functie e telefonia nu multimedia. Cine vrea multimedia cauta in alta gama.

  16. nu-și merită banii nici 5s, decum cutiuța aia colorată, iPhone este un telefon foarte învechit fără funcții importante, nu dați banii pe așa ceva pentru că a trecut vremea când să-ți scoți telu pe masă la cafea și să vadă ăilalți că scrie iPhone, sunt telefoane mult mai performante și chiar și frumoase, deci chiar nu merită

  17. Cand citesti toate comentariile astea, iti amintesti cu bucurie studiul care spune ca utilizatorii de iphone sunt cei mai inteligenti 🙂

  18. Stau si ma gandesc ca limba engleza pe ca o ” stiti ” atat de bine vine de la scoala sau …. :)) daca prostia ar doare, ati sta la rand la farmacie si nu in fata calculatorului facand pe desteptul cu cateva cuvinte dintr-o limba straina probabil ciupita de pe facebook sau youtube :)))

  19. Zeuslup: Poate că unii nu stăpânesc limba engleză, dar sigur tu nu o ştii pe cea română! Dacă prostia ar DUREA ,tu ai urla continuu.