Serverele EA Games au fost compromise de catre hackeri, sunt utilizate pentru a fura datele de logare pentru Apple ID-uri

  Daca utilizati serviciile EA Games, adica Origin sau orice alt serviciu online al companiei, atunci ar fi bine sa stiti ca ele au fost compromise de catre hackeri, acestia utilizandu-se de ele pentru a prelua inclusiv informatii despre Apple ID-uri. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, hackerii redirectioneaza utilizatorii catre un website tert pentru a cere datele de logare in conturile Origin, insa folosindu-se de domeniul celor de la EA Games au conceput inclusiv o pagina in care le cer utilizatorilor sa se logheze cu propriile Apple ID-uri, preluandu-le informatiile.

After submitting these details, the victim is redirected to the legitimate Apple ID website at https://appleid.apple.com/cgi-bin/WebObjects/MyAppleId.woa/… As well as hosting phishing sites, EA Games is also the target of phishing attacks which try to steal credentials from users of its Origin digital distribution platform. For example, the following site — which has been online for more than a week — is attempting to steal email addresses, passwords and security question answers.

  Mai mult decat atat, se pare ca hackerii le cer utilizatorilor date despre cartile de credit, informatii despre data de nastere, numarul de telefon, numele mamei avut inaintea casatoriei si alte date confidentiale care pot fi utilizate pentru a fura mai apoi bani din conturile bancare. Avand in vedere ca serverele EA Games cu domeniile companiei sunt utilizate pentru hack, utilizatorii pacaliti crezand ca introduc date confidentiale in serverele celor de la EA, insa in realitate ele ajung la hackeri.

  Deocamdata nu se stie exact ce a stat la baza compromiterii serverelor, insa paginile web false sunt in continuare online, asa ca trebuie sa aveti foarte mare grija.