Prima Pagina Apple Apple va automatiza procesul de productie al bateriilor pentru iPhone-uri

Apple va automatiza procesul de productie al bateriilor pentru iPhone-uri

  In cursul acestui an compania Apple va activa linii de productie automate pentru fabricarea de baterii dedicate iPhone-urilor, totul intr-o tentativa de a reduce numarul de angajati din fabricile proprii. Apple a trecut deja la linii de productie automate pentru Mac Pro si iMac, iar pentru baterii se va face exact aceeasi schimbare, ea permitand o reducere substantiala a costurilor de productie. Schimbarea procesului de fabricatie nu ar trebui sa aiba vreun impact asupra produselor finale, insa bateriile Apple nu sunt cunoscute ca fiind extraordinar de bune, multe dintre ele cedand si distrugand iDevice-uri.

Apple is planning to have its iPhone batteries fully manufactured on automated production lines in 2014 to reduce its manpower demand. The move is expected to trigger other brand vendors to follow suit, according to sources from the upstream supply chain. Apple has already automated its Mac Pro and iMac production lines. Other than materials and final assembly, manpower is not required for the rest of the manufacturing.

  Nu se stie deocamdata cand ar urma sa aiba loc acest proces de tranzitie, insa exista sanse mari ca iPhone 6 si noile tablete iPad sa aiba baterii fabricate in noile linii automatizate.

 • B06DAN

  Deci, teoretic ar trebui sa fie mai ieftine iPhone-urile la pret

 • Vally

  Nu. Nu intelegi cum sta treaba la orice companie!
  Teoretic ar trebuii sa castige mai mult ei ;)!

 • Aurelian

  Foarte ciudat este faptul ca Apple tot reduce costurile de productie in schimb preturile produselor cresc de la an la an. Teoretic, scaderea costurilor de productie ar trebui sa se regaseasca in buzunarele noastre, practic, se regaseste la Apple.

 • LucianC

  Ar trebui ca toata lumea sa inteleaga ca marfa Apple este ceva Premium, exclusivist. Cine are bani cumpara, cine nu are, sa cumpere ceva mai ieftin sau … Politica strict capitalista: Nu ai, nu mananci.