Android-ul este mai stabil decat iOS-ul conform unui nou studiu

  Va spuneam acum o saptamana de zile ca iOS 7.1 este mult mai stabil decat alte versiuni ale iOS 7 sau chiar iOS 6, iar acum aflam ca el nu este mai stabil decat Android-ul celor de la Google. Conform unui studiu efectuat pe 1 miliard de terminale mobile, conform producatorilor sai, Android-ul se dovedeste a fi mult mai stabil decat iOS-ul in ceea ce priveste utilizarea aplicatiilor. Conform aceleiasi companii, rata de inchidere subita a aplicatiilor in iOS 7 este de 1.6%, ea fiind dubla fata de cea combinata a multiplelor versiuni ale Android OS.

  Conform analizei facute de catre respectiva companie aflam ca rata de inchidere subita a aplicatiilor in ultimele versiuni ale Android OS ar fi de 0.6%, aproape tripla fata de cea inregistrata de catre ultimele versiuni ale iOS. Diferenta este enorma si acesta este deocamdata singurul studiu care prezinta informatii atat de radicale in legatura cu stabilitatea iOS-ului, iar daca alte studii vor dezvalui exact aceeasi problema, atunci Apple trebuie sa se gandeasca serios la metode prin care poate face iOS-ul mai stabil.

  In final merita mentionat faptul ca Samsung Galaxy S4 este prezentat ca fiind cel mai stabil terminal de pe piata, in timp ce iPad 2 este prezentata ca fiind cel mai putin stabil terminal si daca ne gandim la cat de greu ruleaza tableta iOS 7, afirmatiile sunt cel mai probabil adevarate.

38 COMENTARII

  1. Si eu care credeam ca se comporta dubios de la jb… Oricum la mine restarturile din senin sunt la ordinea zilei pe primul loc…dar continui sa dau vina pe jb…

  2. SGS 4 nu e cel mai stabil, da erori peste erori, pot spune ca nici cu jailbreak nu am atatea erori cate da un android, prefer calitate decat un mega pc intr-un telefon, ce rost..

  3. Un android customizat bine ( gen ViperOne sau ARHD ) da putine crash-uri. Insa cateodata ( la 2-3 saptamani ) o ia razna si ii trebuie un restart.
    Un IOS care nu necesita customizari ( pentru ca nu permite :)) totusi e f stabil si singurul crash pe care il are e sa iasa din aplicatii si nu ca sistem per ansamblu cum e Android-ul.

  4. pe ip5s cu 7.0.6 si jb am inregistrat cateva crashuri ,dar oricum per total raritati (mai mult la aplicatia facebook si parca la messenger care oricum e antichitate si a ramas la dimensiunea de ip4) restul aplicatiilor de la apple sau cele de baza nu imi amintesc sa fi intampinat mai mult de 1-2 crashuri in cateva luni ,deci este oricum f stabil ca sistem din pdv-ul meu.pe ip4s in schimb am intampinat de mai multe ori acest lucru (dar nici acolo de f multe ori incat sa fie deranjant ) cu ios 7.0.4 si jb pe el.per total consider ios un sistem f stabil.din pacate nu am avut nici un smartphone mometan cu kitkat sa imi dau seama cum sta treaba ,decat sgs4 cu 4.3 ,note 2 cu 4.3 ,si alte telefeone android cu 4.1 sau cu 4.2 etc …..per total nu am intalnit android sa ma multumeasca la nivelul de ios.Dar probabil flagshipurile cu 4.4 pe ele (Xperia Z1 ,Z1c,Z2,S4 s5 note 3 One 2014 etc ) plus ultimele nexus presupun ca sunt la alt nivel si din ce am butonat (dar nu am detinut ) mi-au placut f mult.Super fluenta si presupun ca au si stabilitate si performanta cel putin la fel de buna precum ios 7.1 rulat pe 5s cel mai puternic idevice.

  5. Sal am si iphone 4s cu jb si fara , dar am si o tableta samsung note 2014 .
    Nu pot sa zic ca am probleme cu jb daca instalezi ceva necompatibil ai probleme.
    Deci nu ma plang, dar sunt mult mai multumit de tableta nu am probleme cu ea merge super si am facut si root pe ea , si tot nu am vreo problema sunt foarte multumit. Pt cei ce nu stiu root e un fel de jb .

  6. Sondaj facut de google? Really? Adica sondaj facut de producatorii androidului? Toti parintii au cei mai frumosi si destepti copii cam asa se pune problema.

  7. nu spune nicaieri ca e facut de google,e facut de o companie care se ocupa cu asa ceva si daca a ajuns articolul peste tot banuiesc ca nu e o companie obscura

  8. Am avut citeva crash-uri in sensul ca Iphone-ul sa restartat din senin iar la citeva aplicatii frecvent dar ma gindesc ca aplicatia e de vina(citesc stiri pe niste aplicatii romanesti)

  9. Mentionez ca am trecut de la 4s la nexus. La inceput mi a fost foarte greu sa ma adaptez schimbarii dar acum nu as mai renunta la Nexus

  10. am trecut de la 4S la Moto X, desi puteam lua la acelasi pret iPhone 5/5C. Nu regret, ma enerveaza mai mult un iPad 3 (iOS 7.1) pe care il am pe-acasa decat Moto X (Android 4.4.2)

  11. Androidul ruleaza excelent pe procesoare puternice. Are nevoie de un quad core Snapdragon, Nvidia Tegra sau Exinos. De la Mediatek nu stiu ca nu am vazut niciunul ruland dar am indoieli. Snapdragon merge OK si pe dual core (model 400).
    Sper Apple sa invete ceva din evolutia Androidului si a terminalelor Android si sa mai puna ceva cai putere in viitoarele procesoare. Ca e tare in bench-urile de browser si in cele on-screen dar cand e vorba de real life lucrurile se complica.

  12. Am avut cateva luni un S4 cu kit kat Va spun sincer ca nu e deloc mai stabil ca IOS. Am avut destule force close, si mai ales ca Androdiu nu tine mai multe de cateva luni pana incep probleme si trebuie formatat

  13. am 2 prieteni care au patit urmatoarea problema:
    Intr-o zi aplicatia mesaje li sa inchis subit iar telefonul nu sa ma deschis, cei doi au un samsung galaxy s3 si cei de la service au spus ca e de la android……deci cu ce e mai stabil ca IOS-ul?

  14. @crixalis : tu ai avut timp de cateva luni S4 cu kit kat? Te cred. Ca si eu mai mint. Hai sa-ti dau un sfat inainte sa minti: verifica data la care S4 a primit kit kat. Surpriza! Acum doua saptamani.
    Nici minciuna cu formatatul nu tine. Singurul sistem care cu trecerea timpului se ingreuna a fost Ice Cream Sandwich 4.0. Si asta doar pana la implementarea functiei Trim. A fost o problema de alocare a blocurilor de memorie. Iar formatare nu exista pe Android. Maxim revenire la setarile de fabrica.
    Deci postul tau e zero barat, arata doar disperarea de a denigra Androidul.

  15. Cea mai tare experienta pe care am avut-o cu un Android a fost cu Note 3. La un moment dat a inceput sa-mi afiseze, din senin, o eroare de la driverele placii grafice. Totul mergea extrem, extrem de greu si dupa 15 minute am reusit sa-i dau un reset complet, in alea 15 minute am cautat optiunea prin terminal, dar ea se facea dintr-un safe mode. Niciodata n-am patit asa o chestie. Inchideam eroarea si reaparea in 5 secunde, la infinit.

  16. Cam greu de digerat pt iphoane!!!! Doar voi va plângeti la fiecare update ba ca se termina bat repede, ba ca nu stiu ce crash aveti, ba ca nu ai buton 3g etc etc etc. Sa rad?!?

  17. KitKat ruleaza bine si pe procesoarele vechi si memorie de 512Mb . Mult mai bine decat ruleaza iOS7 pe 3GS sau 4 .
    In rest cred ca problemele majore sunt date mai mult de utilizatori sau aplicatii prost codate .
    E absurd sa nu stii sa faci un reset la telefon daca chiar ai probleme , cu riscul de a pierde cateva aplicatii instalate .
    E unul nu am avut niciodata problem grave cu Android de la Gingerbread incoace – poate doar cu vreun kernel custom netestat suficient .
    In schimb cand imi aduc aminte in ce hal mergea iOS pe 3GS dupa jailbreak ,si cum nu aveam semnal pe iPhone 4, nu imi vine sa ma uit inapoi.

  18. E adevarat ca fiecare update aduce multe frustrari, dar apple sa bazeaza pe natura umana, care se plange peste tot pe unde apuca, dupa care se obisnuieste, tace si inghite. Oricum e normal pt oricine sa se focalizeze mai mult pe partile pozitive pana la urma.

  19. Paradoxul cu utilizatorii de iOs este ca intotdeauna sistemul de operare are o gramada de probleme pe care ei le admit , dar il considera totusi perfect si incomparabil cu alte sisteme de operare .
    Chiar daca fiecare noua varianta vine cu o gramada de buguri si toti considera ca varianta precedenta a fost mult mai buna .
    Noroc ca oamenii se mai consoleaza , vehiculand aceleasi gogoase expirate despre celelalte sisteme .

  20. @zaone….resetarea la note3:setari-conturi-creare copii de rezerva si resetare ,terminalul probabil era defect , PS. daca tot venii vorba sa nu uitam ca iphone5s cu ios7 a revolutionat piata cand a introdus primul blue screen pe un smartphone:)). Eu unul nu am auzit de aceasta problema ,am cautat pe net si nu cred ca note3 are probleme cu driverul ,probabil terminalul este defect si se poate rezolva cu garantia.

  21. De fapt lucrurile stau altfel….aici 90% din cei care au android au avut cel putin un iphone. In schimb 29% din cei cu iphone abia daca au butonat un tel cu android si 70% nu avut deloc!!!!! Pe langa faptul ca fac mereu comparatie intre tel cu android mid-range si varful lor de gama!!! Si in final il citez iar pe acel posesor de iphone care a spus citez “dacă tot urări atat de mult androidul de ce va chiuiti sa va faceti iphone ul sa arate ca el?!?”

  22. @sori… sint de curind utilizator de ios7 pe ipad mini, (7.1) nu am cunoscut alte versiuni, nu am sesizat vreun bug sau ceva sa imi impiedice functionarea si utilizarea tabletei. Nu prea inteleg acest context ca iosul nou are intotdeauna buguri. La ios 6 l-am folosit din prima zi de lansare oficiala nu si stadiile beta si nu am reusit sa imi dau seama de buguri de functionare. Recunosc ca ma asteptam la mai multe lucruri noi in iosul venit an de an, da, dar totusi asta nu tine de mine ca persoana, iar asteptarile mele sint doar ale mele.

  23. @Vlad: N-am gasit, m-am documentat pe internet si foarte multi aveau problema asta, iar singura rezolvare era un hard reset dintr-un safe mode. BSOD-ul la 5S n-are nicio treaba cu problema aia, BSOD-ul ala apare si dispare, la S3 a fost nevoie de STERGEREA TUTUROR DATELOR ca sa faci terminalul functional, intelegi diferenta? Am scris in review-ul pentru Samsung Galaxy Note 3 despre problema: http://www.idevice.ro/2013/11/13/samsung-galaxy-note-3-idevice-ro-mini-review/

  24. Folosesc 5s si nexus 5 si pot spune ca rata inchiderilor subite de aplicații sau alte probleme pt nexus este 0. Pt. Ip 5s sunt o serie de probleme dar nu deranjează, aceste disfunctionalitati fiind mult mai putine la 4s sau la 5 cu ios 6. Am folosit si sgs3 si s4 si acolo erau probleme cu androidul poate si cauza brizbriz-urilor din interfața samsung. Totuși cred ca este un pic neplăcuta evoluția ios-ului; așa o percep eu.

  25. ma dar cum sa compari tu samsung s4 cu ipad 2 ?! ipad 2 a fost tableta FOARTE BUNA!! pe ios 4 ; ios 5 ; ios 6 a fost SUPER pana sa se lanseze JEGUL asta de ios 7!! si are 3-4 ani pe piata!TOTUSI! NU or fi in camera si display ea asa avansata, 4G fata de samsung s4! asa ca nu mancati cacat! si la jocuri e mult mai buna k noile tablete de la samsung!;)

  26. am vazut samsung s5! nici cel mai bou telefon tot nu-i mai stabil ca ios-ul! nu k sunt posesor eu de tampenii apple! dar asta-i adevarul!

  27. Am galaxy S3 . Cu softul original , cel de la samsung , mi se inchideau aplicatiile de 3-4 ori pe zi . Dupa ce am pus Kitkat stock rom , nu mi s-a mai inchis vreo aplicatie niciodata in 4 luni de zile.