BlackBerry interzice vanzarea unei carcase pentru iPhone

  Typo este denumirea unei carcase pentru iPhone care a fost dezvoltata cu finantarea celebrului Ryan Seacrest, ea aducand pentru posesorii de iDevice-uri o tastatura fizica similara celor utilizate pentru terminalele BlackBerry. Compania canadiana nu a fost chiar atat de multumita de aceasta carcasa, asa ca a actionat in judecata compania sa producatoare pentru copierea design-ului produsului, iar o instanta americana i-a dat castig de cauza interzicand comercializarea carcasei.

BlackBerry Ltd won a preliminary injunction on Friday to ban Ryan Seacrest’s Typo Products LLC from selling a $99 iPhone case after a judge agreed that television host’s company had likely infringed on BlackBerry’s patents. U.S. District Judge William Orrick in San Francisco said that the Canadian mobile phone maker had established a “likelihood” of proving that Typo infringed its patents, while mentioning that Typo had not sufficiently challenged the patents in question.

  Carcasa a fost inventata pentru a evita utilizarea unui terminal BlackBerry impreuna cu un iPhone pentru a beneficia de o experienta de scriere grozava, insa totul se dovedeste a fi in zadar, din pacate. Desi in trecut BlackBerry a avut o atitudine mult relaxata in fata acestui tip de produse, amenintarea falimentului a schimbat radical atitudinea canadienilor care isi folosesc brevetele de inventie pentru a isi proteja tehnologiile oricum pot.

3 COMENTARII