Prima Pagina A6 Chip-ul A7 din iPhone 5S are la baza o arhitectura similara celei...

Chip-ul A7 din iPhone 5S are la baza o arhitectura similara celei utilizate pentru procesoarele desktop-urilor

  Prezentand iPhone 5S si noul sau chip A7, compania Apple a afirmat ca arhitectura chip-ului sau este asemanatoare cu cea a chip-urilor concepute pentru desktop-uri si desi atunci putini credeau acest lucru, afirmatia se dovedeste a fi adevarate. In urma unei analize detaliate a celor de la Anandtech, analistii publicatiei au ajuns la concluzia ca noul chip al celor de la Apple are anumite componente ale arhitecturii care sunt similare arhitecturilor utilizate de catre Intel pentru chip-urile dedicate desktop-urilor.

Apple didn’t build a Krait/Silvermont competitor, it built something much closer to Intel’s big cores. At the launch of the iPhone 5s, Apple referred to the A7 as being “desktop class” – it turns out that wasn’t an exaggeration. 

  Procesorul chip-ului A7 poate procesa cate 6 instructiuni pentru fiecare ciclu de incarcare, procesoarele Intel Ivy Bridge avand exact aceeasi performanta, ea fiind dubla fata de cea inregistrata in chip-ul A6. Mai mult decat atat, chip-ul A7 are 192 instruction buffers, exact cat are si un chip Intel Haswell, cifra fiind de peset 4 ori mai mare decat cea inregistrata pentru chip-ul A6. Practic Apple a conceput un chip extrem de avansat care poate evolua extrem de mult in ceea ce priveste performantele, iar tot ceea ce ramane de facut este ca Apple sa lanseze chip-ul A8.

 • ntz

  e mai bun samsung la procesor,tot telefonul este un procesor,are 10core !!!

 • Gica

  Deci Anand i-a prins ca au furat arhitectura de la procesoarele Intel. Nasol.
  Macar daca s-ar fi dezvoltat aplicatii pentru arhitectura pe 64 de biti. A trecut o jumatate de an de la lansare si tot nimic.

 • Fred Dwe

  @nrz – păcat că Samsungurile put și se mișcă ca niște râme moarte 😀

 • narcis

  Unora le place sa aiba octo core pe samsung si sa aiba lag in app drawer..:)) sau dand scrool printre widgeturile cu care se mandresc atat de mult :d

 • Nimeni

  Weekendul asta a incercat un tip sa-mi vanda un Galaxy S4. Putzea si se misca ca o rama moarta, vorba lui Fred. Era o mizerie contrafacuta, un nestiutor ar fi luat o mare teapa.
  Am impresia ca astia care vorbesc despre lag in app drawer au pus botu la contrafacute.

 • radu

  hmmm cred ca apple va da in judecata intel cat de curand …mama lor celor de la intel au scos haswell dupa cipul A7 …nimeni nu mai are viziune ..toti copiaza apple ….in curand amprentele noastre vor deveni propietate apple si nu vom putea folosi alte dispozitive de citit amprente ca vom fi da-ti in judecata de apple :))))