Samsung Galaxy S5 ecranul cel mai bun implementat vreodata intr-un smartphone

  Ecranul Samsung Galaxy S5 este un Super AMOLED de 5.1 inch cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli si 432 de pixeli per inch, el fiind considerat cel mai bun ecran disponibil acum intr-un smartphone de top. Afirmatia este facuta de catre expertii de la DisplayMate Technologies, ei testand Samsung Galaxy S5 pentru a vedea cat de bine se descurca ecranul sau in redarea imaginilor. Desi ecranele OLED sunt privite de foarte multe persoane ca fiind inferioare ecranelor LCD, se pare ca Samsung a reusit sa implementeze un ecran grozav in Samsung Galaxy S5.

In a span of just four years OLED display technology is now challenging and even exceeding the performance of the best LCDs across the board in brightness, contrast, color accuracy, color management, picture quality, performance in high ambient light, screen uniformity, and viewing angles … Highest Brightness, Lowest Reflectance, Highest Color Accuracy, Infinite Contrast Ratio, Highest Contrast Rating in Ambient Light, and smallest Brightness Variation with Viewing Angle. 

  Conform testelor facute de catre cei de la DisplayMate, Samsung Galaxy S5 are cea mai mare luminozitate, cel mai mic nivel de reflexie a luminii, cea mai mare acuratete a culorilor, rata de contrast infinita, cel mai mare nivel de contrast in lumina ambientala si cea mai mica variatie a luminozitatii cand vine vorba de unghiul de vizibilitate. Practic ecranul Samsung Galaxy S5 a avut cele mai bune rezultate in aproape toate testele facute de catre DisplayMate si asta spune multe despre modul in care au evoluat ecranele OLED.

  Desi Apple s-a laudat in repetate randuri ca Retina Display-ul sau este cel mai bun ecran dezvoltat vreodata pentru un smartphone, insa iata ca Samsung i-a luat acest titlu cu un smartphone ce are un ecran, aparent, extrem de bun.

16 COMENTARII

 1. Da , dar e nevoie de mai mult ? Cum intrebam si pe altii , ce laptop aveti acasa ? Eu am unu quad de 1,8 g , 4 m ram , 750 hdd si imi face treaba super ! E mevoie de bataia asta , care are proc-ul cel mai bun , ecran .. Are cineva tv 4K sau 8K ? Nu … Deci nu e nevoie de procesoare puternice si ecrane super amoled .. Atat timp cat face tot ce ai nevoie este The Best !!!
  In rest tine de gusturi si fitze ! N-am bani de iPhone dar imi iau Samsung …. Ca scrie pe net ca e cel mai tare … Fiecare are dreptul la opinia lui , bravo lor , sa-si cumpere HTC ! Eu nu suport Androidul !

 2. Eu sant multumit de ecranul de la iPhone 5s . Nu am nevoie de mai mult ! Oricum Samsung-ul e prea colorat , nu are legatura cu realitatea . Dar unii prefera aceste culori mai saturate .

 3. iPhone 6 va lua inapoi acest titlul, Tim Cook a zis ca pentru ecrane mai mari trebuie luate multe lucruri in consideratie si sunt sigur ca macar asta sigur va fi o componenta forte,dar pana acuma sunt sceptic in privinta designu’lui. Htc One deja este la al 2 lea an laudat pt design and build quality.

 4. nu prea sint fan samsung, totusi cred ca acelea nu sint culori suprasaturate ci pur si simplu asa reda culorile un oled. asta am observat la orice oled si de fapt sint culori reale. asa cum spune si studiul.

 5. Chiar cred ca o sa fie superbe culorile, cat si rezolutia. Abia astept sa-l vad, sa ma joc cu el. Am sa-mi compar si i5-ul cu el, dar cred ca diferentele vor fi semnificative

 6. Nu stiu de sgs5 dar de s2,s3 chiar si s4 am auzit pe multi ca se plangeau de dureri de ochi din cauza culorilor prea intense a ecranului.sincer nici mie nu mi se par prea realistice,am impresia ca fiecare culoare are un neon in spatele ei 🙂

 7. Studiul spune ca la imagini are culori aproape de realitate dar in rest are prea puternice culorile , eu m-am jucat cu mai multe Samsung-uri si toate erau prea colorate . Inca s5-ul nu l-am vazut , dar cred ca e in ton cu reglajele facute de Samsung , ca si la tv-uri …

 8. Mai lasati basmul ala cu culorile suprasaturate – de la S2 incoace exista posibilitatea sa ajustezi manuala sau sa se autoajusteze saturatia .

 9. @Gemece : eu am auzit pe multi cu iPhone 4, 4s, 5 si 5s care se plangeau de dureri de ochi din cauza ecranului prea mic. Ce zici, care minciuna e mai plauzibila, a ta sau a mea?
  Mare e gradina Domnului …

 10. […]   De la design trecem la ecran, terminalul fiind echipat cu Super AMOLED de 5.1 inch care are rezolutie 1920 x 1080 pixeli si 432 de pixeli per inch. Probabil multi dintre voi se asteapta ca ecranele smartphone-urilor Android ale anului 2014 sa aiba ecrane grozave, iar cel implementat in Samsung Galaxy S5 nu face exceptie, el afisand imagini cel putin la fel de bune precum Retina Display-ul din iPhone 5S. De la reproducerea exacta a culorilor si pana la marime, ecranul terminalului este perfect pentru vizionarea de continut multimedia sau pentru inregistrarea de continut multimedia, unele studii prezentand ecranul ca fiind cel mai bun implementat intr-un smartphone pana in momentul…. […]