Iata cele 5 functii ale iOS pentru care Apple cere 2 miliarde de dolari de la Samsung

  In cursul zilei de ieri v-am spus ca un nou proces intentat de catre Apple companiei Samsung urmeaza sa inceapa, americanii cerand 2 miliarde de dolari drept despagubire de la coreeni. La baza procesului stau 5 brevete de inventie pentru 5 functii ale iOS, Apple sustinand ca Samsung le incalca prin instalarea Android OS in propriile terminale. In cele ce urmeaza voi vorbi pe scurt despre toate cele 5 functii, iar daca Apple va castiga procesul, Google va fi nevoita sa le modifice pe toate pentru a nu risca sa fie actionata in judecata.

1. Sistem de transformare a cuvintelor/expresiilor in link-uri accesibile in aplicatii

  iOS-ul are capacitatea de a transofmra diverse cuvinte/expresii in link-uri ce pot fi deschise in aplicatii precum Calendar sau Maps, ele permitand setarea de reminder-uri sau calcularea automata de rute. Tehnologia este protejata de acest brevet de inventie.

2. Sistem de cautare universala in iOS si pe internet

  Protejata prin acest brevet de inventie, aceasta tehnologie ne permite sa utilizam sistemul Spotlight al iOS-ului pentru a cauta diverse expresii si cuvinte in terminale sau pe web. Orice cautare va fi efectuata atat prin informatiile disponibile in terminale sau aplicatii, noi avand apoi optiunea de a continua cautarea pe web.

3. Sistem de sincronizare in background, intre multiple dispozitive, a datelor aplicatiilor in timp ce acestea sunt utilizate

  Lansand iCloud, Apple a implementat un sistem care permite sincronizarea automata a datelor aplicatiilor noastre cu iCloud chiar in timp ce le utilizam, aceste date fiind automat afisat si pe alte iDevice-uri logate la iCloud cu acelasi Apple ID. Protejata prin acest brevet de inventie, tehnologia este, aparent, utilizata si de catre Google in Android, Samsung fiind acuzata de implementarea sa.

4. Sistemul slide to unlock

  Aceasta este a cincea sau a sasea oara cand Apple foloseste acest brevet de inventie, ce protejeaza sistemul slide to unlock, pentru a obtine bani de la Samsung si poate de aceasta data avocatii sai vor reusi sa convinga juriul.

5. Sistemul auto-correct pentru scrierea folosind tastatura virtuala.

  Sistemul auto-correct este protejat prin acest brevet de inventie si permite corectarea automata a cuvintelor scrise folosind tastaturile iDevice-urilor noastre, Samsung avandu-l implementat usor diferit in Android-ul terminalelor sale, Apple sustinand ca metoda de acceptare a cuvintelor recomandate reprezentand incalcarea.

  Dintre toate cele 5 functii reclamate de catre Apple, doar cea privind slide to unlock este specifica Samsung, restul fiind problema companiei Google.