Samsung Galaxy S5 ajunge la iDevice.ro

  Samsung Galaxy S5, cel mai nou smartphone Android produs de catre Samsung, se afla incepand de astazi in posesia iDevice.ro multumita programului Orange Smartphone Tester aflat la cea de-a 6-a editie. In urmatoarele saptamani voi testa noul terminal al coreenilor si voi reveni cu informatii despre functionalitatea sa si desigur comparatii cu principalul sau contracanditat, terminalul iPhone 5S al celor de la Apple. Pentru inceput va spun ca Samsung Galaxy S5 este un smartphone usor, mult mai usor decat ma asteptam, cu un design placut si relativ de usor de utilizat cu o singura mana.

  Pe partea software va pot spune ca dispozitivul este foarte rapid, in posesia mea intrand modelul cu procesor quad-core tactat la 2.5 GHz si nu cel cu procesor octa-core. In ciuda tuturor preconceptiilor legate de Android, Google reuseste sa-si faca sistemul de operare din ce in ce mai rapid cu fiecare versiune noua, experienta de utilizare, de pana acum, fiind mai buna decat in cazul vechilor smartphone-uri Samsung si singurul element care-mi da batai de cap este cititorul de amprente, el nefiind la fel de versatil precum cel din iPhone 5S.

  Acestea fiind spuse, voi reveni in zilele urmatoare cu alte detalii, daca aveti intrebari le astept in comentarii si in final le multumesc celor de la Orange Romania pentru Samsung Galaxy S5.

42 COMENTARII

  1. Dupa ce termini cu toate comparatiile as vrea sa stiu parerea ta: care merita cumparat, un galaxy s5 sau un iphone 5s. Si as prefera sa le consideri ca si cum ar fi facute de acceasi firma ca sa nu fie discriminare:)

  2. Zaone, sa nu uiti de Geekbench, Gfxbench, SunSpider. Comparatie intre scorurile celor doua terminale, dar, pt a fi mai precise, da un reboot ambelor terminale si dupa ruleaza testele.

  3. @M: Nu stiu daca are rost, avand in vedere ca Samsung activeaza un “performance mode” pentru benchmark-uri si creste artificial frecventa procesorului peste valoarea din normal use.
    @silv3r: N-ar strica sa le am pe ambele 😀
    @YooCata: But of course!

  4. @zaone
    De ce nu se poate mari cea de-a 3-a imagine?Vrem si noi sa vedem in mai de aproape cum se compara display-ul lui SGS S5 vs Iphone 5S! 😀

  5. Eu nu stiu cum poti sa spui ca e usor de utilizat cu o singura mana. Eu am S4 si uneori e dificil sa il butonez.
    Numai bine.

  6. Eu nu stiu cum poti sa spui ca e usor de utilizat cu o singura mana. Eu am S4 si uneori e dificil sa il butonez.
    Numai bine.

  7. Zaone chiar tu ai prezentat un articol in care aratai ca samsung nu mai foloseste acea facilitate in momentul in care ruleaza un benchmark,deci iese din discutie,,,

  8. Parerea mea este ca pentru fani IOS Apple , Androidul nu face doi bani , anumite functii dragi mie inca nu se regasesc pe Android , acum clar ca hardware toate varfurile firmelor sant peste iPhone , dat cum spuneam intr-un topic mai vechi , majoritatea noastra nu avem laptop-uri high end dar ne facem treaba cu ele ! Asa e si cu smartphone-urile , daca imi face treaba , nu ma intereseaza Samsung sau HTC . Totusi design-ul si calitatea conteaza pentru mine ( e definitorie chiar ) . Fiecare alege ce ii place , peste cateva luni va fi depasit si s5-ul de un LG poate …

  9. Felicitari Zaone pentru forum si pentru ca vezi si dincolo de produsele Apple. Pentru toti cei care sunteti zombie dupa Apple,uitati un om care vede dincolo de mar desii este un mare fan Apple,poate sa recunoasca si ca Samsung a progresat mult si binenteles si Androidul.

  10. E ca si cum ai compara un BMW cu un Volkswagen , conteaza design-ul si calitatea , nu e nimeni zombie dupa Apple , eu am si telefon Sony Xperia cu Android ( de servici ) ! Deci stiu ce vorbesc .

  11. @andy: Ba da, acum poti.
    @ciprian: Am spus ca e relativ usor de utilizat cu o singura mana.
    @Alleen: Parerea ta, pe piata ele se lupta, iPhone 5S are cele mai mari vanzari dintre smartphone-urile high-end. Sau tu le compari doar dupa marimea ecranului?

  12. @zaone: dupa parerea ta daca in toamna se va lansa un iPhone cu display mai mare, oare Apple va fi lider si mai detasat in unitati vandute ?

  13. Da, ai dreptate, se misca bine noul Android. Dar procesoarele acestea mari, utilizate intens, fac din telefoane cuptoare. Am iphone 5s si HTC One, stiu ce zic. Normal, si Iphone 5s se incalzeste, dar nu ca si HTC-ul. Bine, HTC One e din metal, conduce mai bine caldura, probabil Samsung S5 nu e chiar asa, dar totusi.

  14. Sunt tare curios daca se misca mai bine decat Lg G2 pe care l-am avut si mi s-a parut de departe cel mai bun android, de la fluiditate pana la experienta de utilizare.

  15. Vreau decat sa te felicit pentru felul in care ai inceput acest articol si sunt fuarte impresionat de faptul ca incepi sa vezi si dincolo de apple……..felicitari ca devii profesionist

  16. Zaone a fost și este un profesionist, trebuie să recunoaștem că mai sunt și alții care vin din spate tare, mulți posesori de iPhone ar renunța la iPhone dacă ar avea funcțiile de pe android și androidul sar misca precum ios z1 este un android peste ios, încercați și o să vă convingeți

  17. seby ce sa vezi dincolo de apple ??? tu vb in necunostinta de cauza,sigur ai samsung s 3 pana si in asta copiaza samsugi!!!

  18. Zaone, stii de ce apare imaginea cu “reformulati commentul, aveti cuvine interzise”, cand eu am scris f frumos si civilizat?

  19. @zaone:samsungurile nu isi faceau oberclocking pentru benchmark-uri, pur si simplu inchideau tot ce era pe fundal si dadeau prioritare maxima benchamrk-ului rulat la momentul respectiv. Acum nu mai exista asta in ROM-urile lor. Cauta si ai sa vezi.

  20. Uitandu ma la cum arata imi dau seama ca mai bine nu. De ce nu investesc si ei putin in materiale de calitate si design nu stiu. Nu ma intereseaza sa fie usor 100 de grame plus minus nu e deraanjant ba chiar da senzatie de premium la un tel mai greu un pic gen iph 4.

  21. Poti incerca sa instalezi un Next Launcher 3D Lite. Are o interfata grafica spectaculoasa. Dar sa nu te astepti sa fie pentru … oameni simpli.

  22. justme vezi ca s-a explicat de ce se foloseste plastic si nu aluminiu, desi suna fancy si arata bine, cica reprezinta o mare problema pentru flexibilitatea si absorbtia de socuri in cadere… nu imi iau telefon sa il scap pe jos, iar pe iphone l-am scapat de ceva ori pe jos si cred ca am fost doar eu norocos ca a ramas intact ecranul… asadar cine doreste premium cred ca poate renunta la anumite aspecte.

  23. @zaone: ai scris intr-un comentariu precedent ca nu vrei sa faci benchmark-uri din cauza ca samsungurile isi fac overclocking in benchmark-uri si eu ti-am zis cum e de fapt. Asa ca nu inteleg de ce sa-i explic altcuiva si nu tie din moment ce tu ai facut referire la asta.

  24. Pai deja vad pe cineva care nu cunoaste situatia. Daca e cineva care vrea sa cunoasca situatia poate sa instaleze CPU Spy si apoi sa ruleze bench-ul. Astfel va vedea daca procesorul primeste overclocking. Nu recomand procedura pentru ca rezultatul ar putea contrazice ideile preconcepute. Si asta nu e … cool.

  25. […]   Dupa cum prea bine stiti deja, de peste doua saptamani de zile utilizez noul Samsung Galaxy S5 obtinut prin intermediul programului Orange Smartphone Tester. V-am vorbit initial despre noul terminal si experienta mea cu el, pachetul fiind completat si de un Galaxy Gear Fit, noul smartwatch Android conceput de catre coreenii de la Samsung. In cele ce urmeaza voi vorbi sumar despre experienta mea cu noul dispozitiv al celor de la Samsung si le multumesc celor de la Orange Romania pentru posibilitatea de a testa acest terminal. […]