Apple introduce tabletele iPad in programul de reciclare a produselor Apple

  Acum cateva luni de zile compania Apple a introdus iPhone-urile sale in programul de “reciclare” a produselor, oferind clientilor sai cupoane valorice in schimbul iPhone-urilor vechi aduse in magazine de catre cei aflati in cautarea unui produs nou. Cupoanele oferite de catre Apple au o valoare mult mai mica decat pretul pe care un utilizator l-ar putea obtine prin vanzarea dispozitivului pe piata libera, iar incepand de astazi tabletele iPad sunt incluse in program. Incepand de astazi oricine poate duce o tableta iPad la un magazin Apple din SUA si Canada pentru a primi un bon valoric in schimbul sau, acel bon putand fi utilizat pentru a cumpara orice alt produs.

Beginning today, Reuse and Recycling for iPad is now available for U.S. and Canada customers. Just like for iPhone, customers can bring in their iPad to upgrade toward the purchase of a new one. That’s not all. Customers can also upgrade across devices. They can credit an iPad toward an iPhone purchase, and vice versa.

  Angajatii Apple au primit o lista cu 22 de criterii in baza carora trebuie sa verifice tabletele inainte de a le primi si a oferi bonurile valorice, aceste produse fiind verificate mult mai atent decat iPhone-urile. Desigur ca Apple nu primeste iDevice-uri care au fost jailbroken si nu pot fi restaurate, terminale blocate cu iCloud Activation Lock si alte probleme similare. Programul este disponibil doar pentru terminalele lansate dupa iPhone 3GS si inainte de iPhone 5S, deci o gama destul de restransa de dispozitive.

  Programul este deocamdata activ doar in SUA si Canada, iar valoarea produselor este calculata pe loc de catre angajati ai Apple.