Apple pregateste dublarea latimii de banda a Thunderbolt in noile Mac-uri

  Thunderbolt este o tehnologie dezvoltata de catre Apple si Intel, ea fiind disponibila intr-o gama variata de laptop-uri, ea permitand transferul rapid de fisiere intre PC-uri. Desi in momentul de fata Thunderbolt poate transfera fisiere la viteze de 20 Gbps, Intel pregateste lansarea unui nou tip de controller numit Intel Alpine Ridge care ar permite dublarea acestor viteze la 40 Gbps. Mai mult decat atat, noul controller poate reduce la jumatate si consumul de energie, el urmand a fi implementat impreuna cu un nou tip de conector ce permite inclusiv incarcarea unui laptop cu de pana la 100W.

  Desi deocamdata nu se stie absolut nimic sigur, se speculeaza ca noua tehnologie Thunderbolt 3.0 urmeaza sa fie implementata in MacBook Pro Retina Display 2014, noile produse putand fi prezentate in cadrul WWDC 2014. In imaginea de mai sus aveti prezentate specificatiile tehnice ale Thunderbolt 3.0 si teoretic vorbim despre un upgrade extrem de interesant, insa ramane de vazut daca el va ajunge in Mac-uri anul acesta, sau la o data ulterioara.

2 COMENTARII

  1. Nu “Apple pregateste” ci “Intel pregateste”. Apple nu are nicio legatura cu dezvoltarea plaformei thunderbolt, este o creatie Intel pe care Apple o foloseste.