Apple a inregistrat cea mai mare crestere in vanzari intr-o zona surprinzatoare

  In ciuda previziunilor sumbre facute de catre analisti privind vanzarile de iPhone-uri pentru Q1 2014, compania americana a reusit sa surprinda intreaga presa cu rezultatele sale financiare. In acest context, daca este sa analizam zonele in care Apple a inregistrat cea mai mare crestere in vanzari, atunci Vietnam-ul iese in evidenta, vanzarile de produse Apple triplandu-se in ultimele 3 luni. Desi vorbim despre o tara comunista, rata de crestere a vanzarilor este de 5 ori mai mare decat in India, o tara in care Apple a facut eforturi sustinute pentru a-si promova terminalele.

  In ciuda vanzarilor foarte mari inregistrate in Vietnam, cei de la Apple nu au mentionat in vreun fel tara in comunicatul de presa pentru prezentarea rezultatelor financiare, Tim Cook a tinut sa mentioneze regiunea. Vanzarile de iPhone-uri s-au dublat in Vietnam in ultimele 3 luni, iar asta in ciuda faptului ca un iPhone are un pret mediu de vanzare ce insumeaza doua salarii medii ale locuitorilor, insa aceasta situatie este intalnita in multe tari de pe glob si produsele Apple au totusi succes.

4 COMENTARII

  1. Pai asteptam sa mentioneze si Romania… cam asta era toata ideea, doar suntem o tara cu aceeasi putere de cumparare ca si Vietnam. Oare pe cand?