Apple ar putea lansa un motor de cautare web dezvoltat din dorinta lui Steve Jobs

  Apple si Google concureaza in diverse domenii in momentul de fata si nu sunt cele mai apropiate companii de pe planeta, iar razboiul dintre ele ar putea deveni si mai intens in viitor. Conform unui fost vicepresedinte al Intel, Apple pregateste un nou serviciu care ar ataca Google exact unde ii va produce cele mai mari pierderi si vorbim despre un motor de cautare. Se pare ca in momentul lansarii Android, Steve Jobs s-a simtit atat de puternic tradat de catre Eric Schmidt si Google incat a initiat un proiect pentru dezvoltarea unui motor de cautare menit sa concureze cu Google Search.

Jobs began to realize that Google could  become the next Microsoft which would have the same effect that the old Microsoft had on the pre-iPhone Apple, it would cut the company off at the knees. Jobs realized that the only way to prevent that, was to put a dagger into the very heart of Google – Search.  So he started up the most secret project ever undertaken at Apple. The name of the project was “Found.”  Less than four people knew about Found and not one of them was a board member. Jobs understood that Search was a very vulnerable area that had no stickiness other than possibly the brand behind it. That when users did a search, they just wanted the best results.

  Dezvoltat sub denumirea Found, proiectul secret al celor de la Apple a fost initiat in anii anteriori lansarii Android si este programat pentru lansare in cursul anului viitor, Steve Jobs inregistrand o prezentare ce ar urma sa fie rulata publicului prezent la eveniment. Desi proiectul a fost initiat in perioada in care Steve Jobs era CEO al Apple, el i-a cerut lui Tim Cook sa continue dezvoltarea sa, lucru pe care actualul CEO al celor de la Apple il respecta, cel putin conform informatiilor existente in acest moment.

  Tot proiectul are la baza un presupus inginer israelian a carui algoritm de cautare ar fi fost descoperit de catre Steve Jobs si care ar urma sa stea la baza noului motor de cautare, el fiind considerat superior celui utilizat de catre Google. Daca toata povestea este adevarata sau nu ramane de vazut, insa in cazul in care Apple va lansa un motor de cautare integrat puternic in ecosistemul utilizat de catre sute de milioane de posesori de iDevice-uri, atunci vorbim despre o posibila mare problema pentru Google.