Find My iPhone si povestile oamenilor care au avut curajul de a infrunta hotii pentru a isi recupera iDevice-urile

10

  Find My iPhone este sistemul dezvoltat de catre compania Apple pentru a ajuta posesorii de iDevice-uri sa isi localizeze iPhone-urile in cazul pierderii sau a unui furt si sa le stearga datele ori sa le blocheze. Sistemul a fost utilizat in multiple ocazii pentru a salva persoane de la moarte, sau pentru a recupera iDevice-uri, iar in SUA avem cele mai multe povesti de acest gen. In imaginea de mai sus aveti o tanara din Los Angeles al carui iPhone a fost furat si mai apoi recuperat de catre ea dupa o simpla localizare a sa prin Find My iPhone si o vizita facuta la casa persoane care il avea in posesie.

After a boozy Saturday night, Sarah Maguire awoke the next morning to find that her iPhone was gone. Her roommate’s phone was gone, too. Were they at the bar, she wondered, or in the cab? Using the Find My iPhone app on her computer, she found that someone had taken the phones to a home in this Los Angeles exurb, 30 miles east of her West Hollywood apartment.

  Povestea aceasta de succes nu este singura care implica Find My iPhone, un barbat din San Diego urmarind persoana care ii furase iPhone-ul si ajungand implicat intr-o bataie cu acesta pe o plaja inainte ca politia sa ii vina in ajutor. Revenind in Los Angeles avem cazul unui politist care a recuperat iPhone-ul furat al fiului sau dupa o localizare cu Find My iPhone si o vizita facuta la casa hotului impreuna cu alti 3 politisti, fiul sau sunandu-si iPhone-ul in momentul in care usa casei hotului a fost deschisa de catre persoana care avea terminalul in posesie.

  In ciuda acestor acte curajoase, autoritatile americane le recomanda cetatenilor sa nu incerce sa-si recupereze singuri terminalele deoarece ar putea fi raniti in acest proces, unii avand ghinionul de a fi atacati. In majoritatea cazurilor terminalele ajung in posesia unor hoti inarmati care nu ezita sa isi foloseasca armele pentru a se proteja, politia avand destule situatii in care a fost implicata in schimburi de focuri.

  Daca in SUA politia le recomanda cetatenilor sa le ceara ajutorul pentru a isi recupera iDevice-urile furate, in Romania politia nu face nimic pentru a le recupera si in acest articol v-am explicat exact ce inseamna acest lucru.