Apple si Google incheie un acord de licentiere reciproca pentru a clasa procesele deschise in SUA

  Apple si Motorola Mobility, divizie detinuta de catre compania Google, au deschise in SUA cateva procese privind incalcari ale unor tehnologii in smartphone-urile si tabletele lansate in ultimii ani pe piata. In ideea de a pune capat tuturor acestor procese, Apple si Google au incheiat un acord prin care isi licentiaza reciproc tehnologiile protejate prin brevetele de inventie folosite in instante.

  Desi nu se cunosc detaliile acestui acord, se pare ca el acopera doar brevetele aduse in discutie in procesele dintre Apple si Motorola Mobility, tehnologiile nefiind aceleasi precum cele invocate in procesele cu Samsung. Chiar si asa, acest acord va proteja si alti producatori de terminale Android, Apple neputandu-i actionain judecata chiar daca acestia ii folosesc tehnologiile in terminale.

  Acordul incheiat astazi intre cele doua companii nu reprezinta altceva decat o revenire la normalitate deoarece niciuna dintre ele nu a avut ceva important de castigat din procese. Interesant este totusi ca Apple nu a dorit sa licentieze si tehnologiile incalcate de catre Samsung si probabil nici nu o va face in curand, avand in vedere ca in cazul Samsung un vorbim doar despre o simpla copiere a unor functii populare, ci si despre o copiere a design-ului.