Apple actualizeaza suita iWork for iCloud

  In cursul serii trecute compania Apple a actualizat suita iWork for iCloud cu o serie de functii noi menite sa imbunatateasca experienta de utilizare a aplicatiilor web. Mai exact, aplicatiile Keynote, Pages si Numbers permit acum unui numar maxim de 100 de persoane sa colaboreze la editarea documentelor, numarul de utilizatori fiind practic dublat fata de cel existent anterior.

  Separat Apple a crescut spatiul de stocare pentru suita sa online, astfel ca documente de pana la 1 GB pot fi incarcate in sistem, imaginile individuale incarcate putand avea pana la 10 MB in dimensiune. Cresterea este facuta de la 200 MB pentru documente si de la 5 MB pentru imagini, asa ca vobim despre imbunatatiri importante care aduc serviciile Apple in rand cu cele oferite de catre competitori.

  In final avem posibilitatea de a crea grafice 2D interactive in oricare dintre cele 3 aplicatii web, Apple implementand si imbunatatiri pentru sistemul de formatare a textelor, plus noi culori. Aplicatia Pages poate exporta acum fisiere in format ePub, Numbers in format CSV, iar Keynote poate afisa sau ascunde numerele slide-urilor create de catre utilizatori in timpul sesiunilor.

  Toate aceste trei aplicatii sunt disponibile in website-ul iCloud.com, insa au corespondente si in App Store.