Tim Cook ar putea fi chemat in fata unei comisii parlamentare din Germania pentru a explica relatia dintre Apple si NSA

3

  In cursul anului trecut agentia federala americana NSA a fost implicata intr-un scandal imens dupa ce intreaga lume a aflat ca ea monitorizeaza datele celor mai populari producatori de produse electronice. Apple a fost una dintre companiile despre care se speculeaza ca a avut legaturi stranse cu NSA-ul in ceea ce priveste furnizarea de date, iar acum o comisie parlamentara din Germania investigheaza activitatea din propria tara.

  Se pare ca Tim Cook ar urma sa fie chemat in fata acestei comisii parlamentare, impreuna cu liderii altor companii IT importante din SUA, insa investigatia nu obliga vreo persoana sa fie efectiv prezenta. Tim Cook a participat de buna voie intr-o investigatie derulata de catre o comisie senatoriala din SUA pe marginea aceleiasi probleme, insa e greu de crezut ca el va fi prezent in Germania pentru a sustine nevinovatia Apple.

  Apple a incercat in diverse randuri sa-si dovedeasca detasarea de agentia americana NSA si sa convinga lumea ca datele utilizatorilor sunt in siguranta in serverele sale, insa avand in vedere ca vorbim de SUA, nimic nu este chiar atat de privat.