Japonia il cauta pe viitorul Steve Jobs

  Steve Jobs a fost o sursa de inspiratie pentru multi antreprenori de pe glob, a fost idolatrizat de foarte multi fani Apple si a reusit sa isi transforme compania intr-un gigant IT. In ideea de a da lumii viitorul Steve Jobs, Ministerul Afacerilor Interne din Japonia a pornit o campanie prin care incearca sa descopere persoanele care stiu sa gandeasca in afara barierelor si care au curajul pe care l-a avut jobs in afaceri.

  Incepand de luna viitoare ministerul va oferi asistenta financiara companiilor care au idei indeajuns de puternice pentru a fi capabile sa genereze schimbari importante in idustria mondiala. Guvernul va oferi pana la 30.000$ anual pentru 10 proiecte care vor fi indeajuns de indraznete pentru a intra in categoria celor create de catre Steve Jobs de-a lungul vietii sale, antreprenorii urmand a primi inclusiv ajutorul din partea unor oameni de afaceri consacrati.

  Vorbim practic despre un program similar Innovation Labs sau Business Wall of Fame, diferenta fiind ca in Japonia totul este organizat de catre guvern si nu de catre companii private. Desi e putin probabil ca acest proiect sa il gaseasca pe viitorul Steve Jobs, el are totuls potentialul de a ajuta idei foarte bune sa fie transformate in produse de succes.

1 COMENTARIU