iOS 8 beta 1 – experienta mea in primele 24 de ore si inregistrarea de UDID-uri

 

  iOS 8 beta 1 pentru iPhone, iPad si iPod Touch este disponibil de peste 36 de ore pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS si dupa multi nervi va scriu acest articol legat de experienta mea cu el. Da, iOS 8 beta 1 este un prim beta build cu enorm de multe probleme, o incercare pentru toti cei care nu se enerveaza usor si accepta foarte multe erori, inchideri subite, blocaje, etc, de la propriul telefon sau tableta.

  Da, iOS 8 beta 1 are o multitudine de functii interesante, dar la fel de multe probleme si daca inca nu l-ati instalat va recomand sa va stapaniti pentru ca va veti face mai multi nervi decat credeti. Prea putine aplicatii sunt functionale in iOS 8 beta 1, prea multe buguri sunt nerezolvate si din pacate Apple restrictioneaza accesul la el pentru cei care nu au un UDID inregistrat in contul unui dezvoltator de aplicatii.

  Sunt placut incantat de noutatile aduse de catre iOS 8 si in ciuda tuturor problemelor nu-mi vine sa fac downgrade la iOS 7.1.1 pentru ca pur si simplu nu mai vreau. Noul sistem de raspundere la mesaje de oriunde si de inchidere a notificarilor este grozav, imi plac noile optiuni pentru Camera si Photos, ma distrez chinuind Siri si per total sunt incantat de micile schimbari grafice.

  Chiar daca unele aplicatii nu functioneaza aproape deloc si probabil nu vor functiona prea devreme, daca nu le utilizati atat de des incat sa conteze, probabil veti suporta mai usor iOS 8 beta 1 sau viitoarele build-uri. Desigur ca trebuie sa suportati si o reducere serioasa a autonomiei bateriei, insa vorbim de un beta build si trebuie sa va obisnuiti cu asta. Per total nu va recomand iOS 8 beta 1 decat daca va place sa suportati probleme de functionare, altfel va recomand sa asteptati iOS 8 beta 2.

  In ceea ce priveste inregistrarea de UDID-uri, am sa va spun urmatoarele. Toti cei care au avut in trecut un UDID inregistrat pe iDevice.ro si nu si-au schimbat terminalul, deci implicit UDID-ul, il pot avea activ iar in baza abonamentului 10 disponibil in pagina de abonamente. Reactivare se face doar dupa reactivarea acelui abonament care ofera acces de 1 luna la beneficiile unui membru inregistrat. Alternativ puteti alege abonamentul 19 care va ofera 6 luni de abonament pentru iDevice.ro si inregistrarea gratuita a UDID-urilor.

  Inregistrari noi se vor putea face in cateva zile si va voi anunta intr-un articol separat. Daca nu ati avut un UDID inregistrat nu cumparati acel abonament deoarece nu va pot inregistra inca un UDID nou si returnarea banilor se va face intr-un cuantum redus, proportional cu toate comisioanele retinute de catre Paypal pentru transferul banilor.

35 COMENTARII

  1. Mai dar sunt curios , cati din voi cei care ati instalat acest beta , ati si trimis la apple erorile intalnite?
    Intreb pentru ca stiu ca aproape toti tineti oprita aceasta optiune si probabil fara sa va dati seama ca aveti un beta , ati oprit din instinct optiunea.

  2. Daca vreti sa va instalati ios8 si nu aveti un cont de developer deconectativa inainte sa da-ti update la ios 8 din appstore si icloud , adica sa nu aibe ce sa verifice daca sunti sau nu inregistrati

  3. Am instalat 8.1 ieri pe un 5s (cont de developer) : Safari crash – nu pot folosi, mail crash la selectarea mai multor emailuri, whatsapp nu pot deschide unele chaturi random, la celelalte la unele nu apare tastatura la unele e deformata fereastra, bateria se termina extrem de repede, settings imi da crash random, probleme cu amprenta, 90% din aplicațiile care folosesc tastatura nu se pot utiliza in condiții normale. Eu fac restore la 7.1 momentan pentru ca am nevoie de acel telefon . Sunt un om foarte calm si răbdător (am avut toate beta urile de ani de zile) dar cu versiunea asta chiar nu se poate folosi telefonul .
    My 2 cents

  4. Este cel mai prost beta pe care l-a lansat Apple vreodată, si nu înțeleg cum de au putut să lanseze așa ceva pe piață chiar și dezvoltatorilor. Este inutilizabil, si nu vorbesc despre aplicațiile terțe din magazinul virtual, nu le funcționează sistemul. Este adevarat ca te încânta grămada de noutăți, dar din păcate nu lucrează la parametri optimi. Multe aplicații terțe nu funcționează pt ca trebuiesc rescrise, cu ios8, Apple a schimbat ( si nu puțin) limbajul de scriere. Adică aici vorbim de aceiași pălărie, dar altă Mărie. Sper sa corecteze problemele pana la beta 2, Pt ca nu prea ai ce testa pe el. O zi buna

  5. in cazul in care bateria se consuma mai repede in ios 8 decat in ios 7 chiar nu stiu ce sa spun.. e ok sa se faca schimbari, sa se aduca mai multe functii noi, insa incetul cu incetul terminalul ajunge sa tina incarcat sub 4 ore.. spre exemplu ieri a trebuit sa folosesc iphone-ul 5 care il am pe google maps, sa ma ghidez intr-un oras.. pe o distanta de aproximativ 4 km nivelul bateriei mi-a scazut cu aproape 25%.. desi este al 4-lea terminal de la Apple care il am, nu stiu daca viitorul va mai fi de la aceasta firma

  6. Habar n-aveam ca trebuie sa am cont de developper ca sa pot sa utilizez ios 8 si ieri l-am instalat dupa vreo doua ore l-am conectat la itunes si mi-a zis ca trebuie sa-l activez m-am speriat de moarte ca am crezut ca l-am stricat:)))am reusit sa-i dau restore intr-un sfarsit..

  7. Eu l-am instalat inca nu am avut timp sa-l testez dar pentru mine nu ma impresionat cu multe functii. Sunt mult mai multumit de un device care are jalibreak ai mult mai multe optiuni. Sincer ma asteptam la mai multe din partea lor sa faca.

  8. eu pot sa va spun ca la aceasta ora fac restore la 7.1.1. Cu ios 8.0 beta a fost o experienta despul de neplacuta si pe alocuri chiar enervanta. Pe scurt: are pe ici pe colo cate mici modificari, aproape insesizabile, dar fiind o vers beta aproape la tot pasul pateam cateceva, acum se bloca, acum restart, acum iesea din aplicatii, acum nu mai aveam baterie, pot sa va spun ca asa am tinut o doua zile, nu am mai rezistat si am revenit la 7.1.1.
    Dupa aceasta experienta voi mai discuta despre 8.0 abia la toamna.

  9. Cel mai prost beta posibil. Am avut versiuni beta inca de la ios 6, dar asa probleme nu am avut la nici o versiune pana acuma: crash la mail,safari, calibrarea ecranului e total aiurea, dai tap undeva si inregistreaza altundeva, bateria de toata jena, tastatura uneori nu apare…ma asteptam la ceva mai ok, chiar daca e primul beta.

  10. Da…. eu zic ca s-au grabit prea tare sa-l lanseze chiar si pentru un beta …. multe chiar din s.o. nu merg (buguri in settings, app store merge greu, crashuri… etc) … nu mai vorbesc de aplicatii terte … iar imbunatatirile aduse nu ma fac sa raman cu el …. revin inapoi la 7.1.1

  11. Astept beta 2. Ar trebui acolo sa rezolve problemele cele mai evidente. Cum am spus, nu ma asteptam de la apple sa lanseze un beta in halul asta. La ce probleme are nici beta nu se poate numi, eventual alpha. Cam in genu asta lanseaza Nokia firmware-urile oficiale si MS ultimul Preview la WP8.1, cu probleme evidente si se mai si lauda ca ei il au in teste de luni de zile…

  12. Raman surprins ca toti va plangeti de ce “prost” merge ios 8 “beta”. Pai beta pentru acest lucru este, ca sa se testeze si apoi sa se rezolve problemele. NU va obliga nimeni sa instalati beta si nici nu este pentru utilizatori beta. Este doar pentru developeri sa testeze aplicatiile pe acest nou IOS. La Apple Beta este beta, astepati varianta oficiala de ios si nu va mai plangeti.

  13. Am luat ipsw-ul de pe net, l-am pus pe un iPhone 4S fara UDID fara nimic. Toata operatiunea a fost facuta pe OS X. Nu va recomand sa faceti acelasi lucru, merge foarte greu, am facut-o de curiozitate, era de asteptat fiind versiunea beta dar cred ca o sa aiba un mare succes dupa lansare.

  14. Nu se plange nimeni, dar in halul in care este acum beta 1 ma indoiesc ca vreun developer poate testa in vreun fel aplicatiile lui. Destul sa nu iti ia touch calumea si te poti **** pe el test

  15. De fiecare data se găsește un “deștept” gen Vip sa comenteze si el ca sa se bage în seama total pe alături .Ti ai pus problema ca poate suntem developeri ?

  16. Aici nu se plange se vorbeste adevarul despre ce probleme intampinam. Dl vip vede problema diferit la el totul e ok pt ca asa vede dansul ok.

  17. Bodu: Daca esti developer atunci ar fi fost mai bine sa nu fie ios 8 beta? NU te ajuta deloc, nu?

    E foarte bun pentru testare. Sunt functii care dau rateuri dar asta nu inseamna ca nu se poate folosi.

    P.S. Din cate am citit prin comentarii toata lumea a cam instalat ca sa il foloseasca ca si ios principal nu pentru dezvoltare.