Orange extinde acoperirea 4G in Romania

  In cursul acestei zile operatori de telefonie mobila Orange Romania a anuntat extinderea acoperirii 4G in Romania, mai exact pe intregul litoral. Incepand de astazi, clientii Orange pot accesa reteaua 4G in toate statiunile de pe litoral, de la Navodari si pana la Vama Veche acoperirea fiind de 100% pentru intreaga populatie, insa aici vorbim doar despre outdoor, nu si despre acoperire in interiorul cladirilor.

  Conform Orange, in reteaua 4G de pe litoral si din toata tara, clienti pot atinge viteze reale de download de pana la 80 Mbps, in functie de abonament sau optiunile prepay utilizate. Orange are in momentul de fata acoperire de 47% pentru intreaga populatie din Romania si 75% pentru populatia urbana, avand cea mai mare retea 4G din toata tara, surclasand Cosmote si Vodafone din acest punct de vedere.

  Orange este in momentul de fata si singurul operator care ofera clientilor prepay posibilitatea de a utiliza optiuni 4G cu propriile cartele.

Internet 4G de la Orange, acum şi pe întreg litoralul

Bucureşti, 6 iunie 2014. Din această vară, clienţii Orange care se află la mare pot folosi internet la viteze 4G. Reţeaua 4G a fost extinsă în toate staţiunile, din Năvodari până în Vama Veche, cu o acoperire de 100% din populaţie.

Investiţia Orange într-o reţea performantă 4G în această zonă vine în contextul unor creşteri semnificative ale consumului de internet mobil. Turiştii care merg la mare îşi folosesc din ce în ce mai mult telefonul mobil pentru a încărca fotografii şi a verifica noutăţile pe reţelele sociale, pentru a accesa diferite aplicaţii dedicate timpului liber, pentru a urmări videoclipuri şi a se informa. Anul trecut, consumul de internet mobil în reţeaua Orange a crescut aici cu 70% în vârful de sezon faţă de aceeaşi perioadă a lui 2012.

În urma acestui proces de extindere, reţeaua 4G Orange oferă acoperire pentru 47% din populaţia României şi 75% din populaţia urbană, fiind în continuare cea mai extinsă reţea 4G din ţară.

Clienţii Orange care aleg serviciile de internet la viteze 4G pot atinge viteze medii reale de download de 60-80 Mbps, în funcţie de abonamentul sau opţiunea aleasă. Pentru a-i ajuta pe clienţi să descopere beneficiile aduse de această nouă tehnologie, Orange le oferă celor care au dispozitive compatibile posibilitatea de a testa gratuit serviciul timp de 90 de zile.

“Pentru clienţii noştri este foarte important să se poată baza pe reţeaua Orange oriunde se află. Prin această nouă extindere a acoperirii 4G, vrem să le oferim celor care folosesc internetul la viteze 4G posibilitatea de a se bucura şi în vacanţă de toate beneficiile aduse de tehnologia de ultimă generaţie: acces rapid la informaţii, reţele de socializare, jocuri online, videoclipuri, televiziune şi la tot ce poate oferi lumea digitală.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Clienţii Orange, atât abonaţi, cât şi utilizatori ai cartelelor Orange PrePay, au la dispoziţie o ofertă completă de abonamente şi opţiuni care includ, pe lângă trafic de internet, şi acces la reţeaua 4G. Clienţii pot alege dintr-o gamă largă de dispozitive 4G şi cel mai extins portofoliu de smartphone-uri compatibile, care cuprinde 30 de modele. Cei care vor să se familiarizeze cu smartphone-urile şi cu serviciile de internet mobil au un serviciu de asistenţă dedicat, prin intermediul echipei Orange Expert.

Din luna mai, clienţii Orange pot folosi serviciile 4G şi în străinătate[1] fără taxe suplimentare, prin intermediul 4G Roaming.

Mai multe detalii despre serviciul de internet 4G sunt disponibile la www.orange.ro/4g.

6 COMENTARII

  1. Eu sunt pe Orange de 15 ani si sunt multumit de retea. Legat de 4G cam mananca bateria. Insa cred ca se va optimiza si asta pe viitor la telefoane. Cum a fost si cazul 3G.

  2. Sa faci ceva pe acoperirea orange.e lansat 4g in constanta de ceva timp dar eu nu am prins niciodata 4g pe un iphone 5,in schimb un htc one are peste tot.cum intru in bucuresti 4g full.intre ce spune orange si ce ofera e distanta foarte mare.in casa stau cu 3g oprit ca nu am semnal.

  3. Aveti telefoane destepte si de aia. Vedeti ca 4g-ul este implementat in anumite benzi ( de ex. 2600 Mhz) pe care unele telefoane gen Ifoame din astea, pentru Ifomisti nu le vad. Eu pe Lumia 625 am semnal in multe orase importante din tara asta.