Cercetatorii americani descopera o folie care poate preveni craparea ecranelor smartphone-urilor

  Ecranele sunt cea mai fragila componenta a unui smartphone si in cazul in care se intampla sa scapati dispozitivul din mana pe o suprafata plana, exista sanse foarte mari ca el sa se crape. Pentru a preveni asemenea probleme, o echipa de cercetatori americani a conceput o folie subtire care poate fi aplicata peste ecranele smartphone-urilor noastre si nu permite ecranelor sa se crape in cazul unui impact.

These two pronounced factors drive the need to substitute ITO with a cost-effective and flexible conductive transparent film, adding that the new film provides the same degree of transparency as ITO, yet offers greater conductivity. The novel film retains its shape and functionality after tests in which it has been bent 1,000 times.

  Noua folie ofera acelasi grad de transparenta pentru ecrane, insa conduce mult mai bine electricitatea, deci am putea avea parte de ecrane care raspund mult mai bine la comenzi. Partea interesanta este ca aceasta noua folie isi pastreaza forma chiar si dupa 1000 de indoiri, asa ca vorbim despre o flexibilitate ridicata care ofera protectie importanta pentru ecranele terminalelor noastre.

Due to its flexibility, the transparent electrode can be fabricated in economical, mass-quantity rolls. We expect this film to emerge on the market as a true ITO competitor. The annoying problem of cracked smartphone screens may be solved once and for all with this flexible touchscreen.

  Cercetatorii americani se asteapta ca noua folie sa inlocuiasca actualele solutii utilizate pentru protejarea ecranelor, insa deocamdata nimeni nu stie ce perioada de timp va fi necesara pentru aceasta schimbare.

2 COMENTARII