Apple sterge din App Store aplicatiile care permit descarcarea de muzica de pe internet

  Intr-o miscare surprinzatoare ce a inceput sa aiba efect incepand de astazi, compania Apple a sters din App Store o parte dintre aplicatiile care permiteau descarcarea de muzica direct prin iDevice-urile noastre. In schimbul afisarii acestor aplicatii pentru cautari prin App Store, Apple recomanda utilizarea iTunes Radio si afiseaza o lista a celor mai populare servicii de streaming audio, precum Spotify sau Pandora.

  Mai mult decat atat, compania Apple le cere dezvoltatorilor aplicatiilor sa scoata din creatii sistemele care permit descarcarea de melodii de pe internet direct in iDevice-uri. Schimbarea vine din senin si are la baza doua motivatii: prima de a creste numarul de utilizatori ai iTunes Radio si vanzarile iTunes, cea de-a doua fiind de a reduce numarul de aplicatii care permit piratarea melodiilor vandute in magazinele online.

  Deocamdata schimbarea are efect doar in App Store SUA, deci nu veti fi afectati de ea si veti putea descarca deocamdata orice aplciatii care contin aceasta functionalitate.

8 COMENTARII

  1. Pai asta sa intamplat deja demult dar pentru cine le are deja e ok. Bine ca am apucat ca e tare util sa poti face asta de pe utube.

  2. Asta este o veste grozava. Bravo Apple.
    Si acum serios, baietii astia nu stiu cum sa faca sa-si enerveze fanii.
    E raspunderea utilizatorului pentru continutul descarcat. Nu inteleg ce ii freaca pe ei grija.
    Google permite torente pe Android … putin le pasa ce fisiere descarci. Microsoft are aceeasi abordare.
    Doar militienii de la Apple s-au gasit mai destepti.