Apple sterge din App Store aplicatiile care permit descarcarea de muzica de pe internet

8

  Intr-o miscare surprinzatoare ce a inceput sa aiba efect incepand de astazi, compania Apple a sters din App Store o parte dintre aplicatiile care permiteau descarcarea de muzica direct prin iDevice-urile noastre. In schimbul afisarii acestor aplicatii pentru cautari prin App Store, Apple recomanda utilizarea iTunes Radio si afiseaza o lista a celor mai populare servicii de streaming audio, precum Spotify sau Pandora.

  Mai mult decat atat, compania Apple le cere dezvoltatorilor aplicatiilor sa scoata din creatii sistemele care permit descarcarea de melodii de pe internet direct in iDevice-uri. Schimbarea vine din senin si are la baza doua motivatii: prima de a creste numarul de utilizatori ai iTunes Radio si vanzarile iTunes, cea de-a doua fiind de a reduce numarul de aplicatii care permit piratarea melodiilor vandute in magazinele online.

  Deocamdata schimbarea are efect doar in App Store SUA, deci nu veti fi afectati de ea si veti putea descarca deocamdata orice aplciatii care contin aceasta functionalitate.