Apple sustine ca nu primeste tratament preferential in Europa pentru plata taxelor

apple-cash

  In cursul acestei zile v-am spus ca in Europa Comisia Europeana a initiat o investigatie pentru a vedea daca Apple are incheiat un acord special cu guvernul Irlandei pentru a plati taxe mai mici pentru veniturile sale. Raspunzand in fata acuzatiilor facute de catre Comisia Europeana, compania Apple sustine ca plateste fiecare cent datorat ca si taxe tarilor in care vinde produse.

Apple pays every euro of every tax that we owe.We have received no selective treatment from Irish officials. Apple is subject to the same tax laws as scores of other international companies doing business in Ireland.

 Mai mult decat atat, compania americana sustine ca nu primeste tratament preferential de la guvernul vreunei tari europene si ca se supune aceleiasi legislatii comunitare precum orice alte companii de pe continent. Desi anul trecut Senatul american a initiat o investigatie similara, rezultatul final a fost ca Apple nu incalca vreo lege, iar Comisia Europeana ar putea ajunge la acelasi rezultat.

  Era destul de logic, ca Apple sa isi apere practicile fiscale din Europa si exista sanse mici ca in cazul sau sa se descopere vreo incalcare grava a legislatiei europene.