Iata ce suma colosala de bani are Apple blocata in conturi din afara SUA

  La finalul Q1 2014 companai Apple avea o rezerva monetara in valoare de 156 de miliarde de dolari sub forma de investitii si lichiditati. Din aceasta suma, 138 de miliarde de dolari se afla in contrui si investitii din afara SUA, adica putin peste 85% din suma totala nu se afla in tara de origine a companiei, acolo unde ar fi platit taxe serioase pentru incasari si nu doar 3% precum plateste acum in Irlanda multumita unui acord special.

  Gandindu-se ca pot convinge companiile sa isi repatrieze o buna parte din bani, senatorii americani iau in considerare o reducere temporara a taxei pe venituri aplicata in SUA pentru sumele generate in strainatate, ea fiind de 35% in momentul de fata. In anul 2004 a fost aplicata o masura similara care a permis unor companii sa plateasca o taxa de doar 5.25% pentru banii transferati in SUA din conturi aflate in strainatate, acelasi lucru putandu-se intampla acum.

  Daca acest lucru va fi aprobat, Apple ar urma sa plateasca de 7 ori mai putini bani pentru taxe si ar ajuta la cresterea economiei americane, Apple fiind doar una dintre marile companii care au sute de miliarde de dolari in afara SUA.