Microsoft castiga 2 miliarde de dolari anual multumita Android OS

  Compania Microsoft a dezvoltat un sistem de operare concurent Android, insa inainte de a face acest lucru a inceput sa atace producatorii acestor terminale pentru incalcarea brevetelor sale de inventie de catre sistemul de operare al Google. In baza acestor incalcari, Microsoft a fortat multi producatori de terminale Android sa-i licentieze tehnologiile si castiga nu mai putin de 2 miliarde de dolari anual in baza lor.

  Conform ministerului de comert din China, Microsoft se foloseste de nu mai putin de 310 brevete de inventie pentru a forta producatorii de terminale Android sa ii licentieze tehnologiile. In baza acestor acorduri, peste 70% dintre terminalele Android vandute in SUA genereaza bani pentru compania Microsoft, din vanzarea globala a lor fiind generata intreaga suma de 2 miliarde de dolari, mai mare decat veniturile Windows Phone.

 Era normal ca Microsoft sa actioneze in acelasi mod precum compania Apple, singura diferenta fiind ca Microsoft pune presiune pe parteneri din industria PC-urilor care prefera sa plateasca decat sa se judece.