Prima Pagina accesorii Incarcatoarele contrafacute pentru iPhone sau iPad iti pot distruge terminalele, iata ce...

Incarcatoarele contrafacute pentru iPhone sau iPad iti pot distruge terminalele, iata ce PERICOL exista!

  De-a lungul anilor compania Apple a avertizat posesorii de iDevice-uri cu cablu Lightning sa evite incarcatoarele contrafacute deoarece ele sunt periculoase. Ei bine, desi nu vorbim despre un pericol iminent pentru integritatea noastra fizica, aceste incarcatoare pot afecta chip-ul U2 al placii logice, adica acel chip care controleaza incarcarea bateriei terminalelor noastre de-a lungul timpului.

The cause of this component becoming faulty is really quite simple — third party chargers and USB leads! The original Apple chargers and USB leads regulate the voltage and current to a level that protects your valuable iPhone and prevents it from damage.

  Conform unui recunoscut service de iDevice-uri din Marea Britanie, utilizarea de incarcatoare Lightning contrafacute poate distruge acel chip U2, astfel ca un iPhone sau o tableta iPad ar putea refuza sa porneasca dupa descarcarea bateriei. mai mult decat atat, bateria ar putea refuza sa se incarce dincolo de nivelul de 1% dupa o descarcare completa, situatie in care va trebui sa inlocuiti placa logica a terminalului.

Charging your iPhone using a third party charger or USB lead that does not regulate this as much allows for larger variables in voltage and current, this then damages the U2 IC and can leave you with a seemingly dead iPhone 5.

 Desi o schimbare completa a bateriei va face terminalul functiona, in momentul descarcarii sale complete problema va reveni, asa ca practic nu aveti vreo solutie simpla pentru problema. La baza tuturor problemelor sta faptul ca incarcatoarele contrafacute nu reguleaza in mod corect voltajul trimis catre terminal si baterie, astfel ca in timp chip-ul U2 se strica in totalitate fara distinctie.

  Desi initial compania a vorbit doar despre probleme care afectau iPhone 5, se pare ca nici iPhone 5C sau iPhone 5S nu sunt scutite de ele, desi au alt chip U2 integrat, in cazul tabletelor iPad situatia fiind similara. Avand in vedere ca Apple are de mai bine de un an de zile deschis un program prin care inlocuieste incarcatoare contrafacute cu unele originale pentru un pret modic, va recomand sa profitati de el.

 • crixalis

  Eu am trecut prin asta cu un i5 a fost incarcat cu incarcator de 5 lei si cipul s-a ars. In consecinta telefonul era nereu cald si bateria facea drain si cu telefonul inchis. Aceasta problema nu se poate repara

 • Baietii aia din UK spun ca pot rezolva si probabil schimba toata placa logica.

 • Alex

  Daca doar cablul este contrafacut, e aceeași poveste?

 • Cornel

  Am patit eu cu un iPhone 5 s , din fericire am găsit un service in București care mi a înlocuit telefonul cu unul nou pentru 100 e

 • dlasher

  Cum a zis si alex , ce se intampla daca incarcatorul este original, iar cablul de ex este de la hama ?

 • Angel

  Cunosc foarte bine problema …exista 50% sanse ca telefonul (iphone 5) sa poata fi reparat. depinde de starea in care se afla chip-ul(controller) daca este ars si in aceeasi situatie se afla si “pedurile” pe care este montat si care fac legatura cu alte componente …atunci sansele scad dramatic!
  Folositi doar incarcatoare originale!
  Nu am intalnit inca aceasta problema la Iphone 5S sau 5C

 • andi

  si daca incarcam la pc sau laptop?

 • @andi: Probabil nu se intampla asta, ca nu ai curentul direct de la priza fara un regulator, placa de baza oferind voltajul corect cu putere, in general, mai mica decat cea necesara.

 • Benji

  Care ar fi treaba cu încărcătoarele de mașină? Mulți folosim și metoda asta, de exemplu, când ne folosim de Navigație…

 • @Benji: Sincer sa fiu habar nu am si e curioasa treaba. Cred ca daca e incarcator al unui producator certificat e ok, insa sunt curios cum e treaba cand il incarci direct dintr-un port USB al masinii cu cablul lightning…

 • Pingback: O tanara a fost ucisa in China de catre un incarcator contrafacut pentru iPhone | iDevice.ro()

 • abc

  Buna ziua am si eu un iphone5 si nu se mai aprinde stie cineva un service bun unde il pot repara

 • Pingback: Iata cat de periculoase sunt incarcatoarele contrafacute pentru telefoane mobile (Video) | iDevice.ro()

 • tere

  Ptr abc: Nu te duce la mytel romania din Bucuresti. Mi-au luat 550 ron sa imi schimbe cip`ul + bateria iar telefonul nu mai functioneaza deloc. Nu incarca nu nimic…mort. Este grava treaba cu cip`ul asta u2 . Eu am pierdut telefonul si ceva banuti. Asa ca vreau sa vada toti posesorii de idevice`uri ca MyTel este cel mai prost service iar baietii de acolo sunt cei mai nesimtiti. O sa ma duc special la Bucuresti sa le trag o mama de bataie. Nu e vorba de bani dar este vorba de nesimtirea lor. 2 luni mi`au tinut telefonul in service. L`am trimis de 3 ori la ei si tot nu merge.

 • ionut

  care e service-ul ala, ma intereseaza pentru ca e posibil sa aceiasi problema. merci.

 • tere

  Nu te duce la mytel gsm !