Iata cat de periculoase sunt incarcatoarele contrafacute pentru telefoane mobile (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BJS1x_U3Ls4&w=400&h=300]

V-am vorbit de-a lungul timpului in repetate randuri despre incarcatoarele contrafacute pentru iPhone, iPad si iPod Touch, dar si despre cat de periculoase sunt ele pentru noi. Din cauza unor incarcatoare contrafacute de acest gen au murit oameni in China, au fost raniti altii in alte parti de pe glob si asta a motivat compania Apple sa initieze un program prin care le inlocuieste utilizatorilor incarcatoarele contrafacute cu unele originale pentru doar 10€.

Desi compania Apple incearca sa le explice utilizatorilor pericolele la care se expun, multi trec cu vederea acest lucru, dar poate clipul video de mai sus va va convinge sa acordati mai multa atentie accesoriilor utilizate. In clip veti vedea cat de inflamabila este carcasa unui incarcator contrafacut pentru iPhone, iPad si iPod Touch, ea putand lua foc chiar si la aparitia unor simple scantei in timpul procesului de incarcare, problema care nu apare la un incarcator original.

Cei care au facut testul sustin ca aceste incarcatoare contrafacute pot genera scantei in timpul incarcarii si in baza lor pot lua foc mult mai usor decat un incarcator original. Chiar daca vi se pare inutil sa cheltuiti 5 sau 6 euro in plus pentru un incarcator original, ati putea face totusi diferenta dintre viata si moarte.

3 COMENTARII

  1. In Romania care e procedura de imlocuire? Este o reprezentanta care le schimba si le trimite ptin curier sau la noi nu exista aceasta posibilitate de schimbare?