Prima Pagina 4G Vodafone extinde acoperirea 4G in 9 orase din tara

Vodafone extinde acoperirea 4G in 9 orase din tara

  La peste 2 luni distanta de extinderea facuta de catre Orange pentru a acoperi zeci de orase mari din Romania, astazi compania Vodafone anunta o extindere proprie, la un numar mai mic de orase. Conform operatorului de telefonie mobila, acoperirea 4G in noua lista de orase va fi de 100% pana la sfarsitul lunii iulie, asa ca intre timp veti avea acoperire 4G in zonele importante si nu la periferie.

  Mai jos aveti intreaga lista de orase in care Vodafone are activa o retea 4G, primele dintre ele fiind incluse in extinderea anuntata astazi, restul fiind acoperite inca din cursul anului 2013.

Vodafone Romania si-a extins reteaua 4G in 19 orase mari ale tarii, cu viteze de pana la 150 Mbps

 • Vodafone si-a extins reteaua 4G in inca 9 orase: Baia Mare, Botosani, Buzau, Braila, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Tirgu Mures, alaturi de Bucuresti,  Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara
 • Acoperirea retelei 4G va fi de 100% din populatie, in toate cele 19 orase, pana la sfarsitul lunii iulie 

Bucuresti, 23 iunie, 2014– Vodafone, cea mai performanta retea de date din Romania, si-a extins acoperirea retelei 4G in 9 noi orase, ajungand la un total de 19 orase.

Vodafone adauga Baia Mare, Botosani, Buzau, Braila, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Tirgu Mures in aria de acoperire 4G, alaturi de orasele deja existente: Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Timisoara si Bucuresti. Vodafone ofera utilizatorilor viteze 4G de pana la 150 Mbps, iar pana la sfarsitul lunii iulie, toate cele 19 orase vor avea o acoperire de 100% din populatie.    

“Ne bucuram sa oferim, de acum, serviciile 4G Vodafone romanilor din 19 orase, la viteze de pana la 150 Mbps. Vom continua extinderea treptata a retelei 4G, astfel incat, in urmatorii doi ani, sa acoperim integral populatia urbana a tarii. Numarul terminalelor 4G din reteaua noastra a ajuns la 160,000 si tot mai multi clienti ai serviciilor de business adopta solutiile 4G pentru a benefica de experienta superioara si eficienta crescuta aduse de tehnologia 4G”, a spus Giovanni Chiarelli, CTO, Vodafone Romania.

Pentru clientii companii, Vodafone Romania a implementat o serie de solutii de ultima generatie, prin intermediul tehnologiei 4G, precum o solutie VPN pentru monitorizarea sondelor petroliere, monitorizare video pentru unul dintre cele mai importante porturi din tara, sau o solutie completa de securitate, prin supraveghere video, cu stocare centralizata a datelor si acces de pe smartphone-uri si tablete.  

Pentru clientii persoane fizice, Vodafone Romania a inclus, recent, serviciile 4G in toata gama de abonamente RED, la preturi ce pornesc de la 19 Euro/luna (TVA inclus). Mai multe informatii sunt disponibile pe www.vodafone.ro/abonamente.

Vodafone Romania a fost certificata recent pentru Management-ul de Continuitate a Afacerii (BCM), conform standardului ISO 22301, de catre Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). Astfel, Vodafone devine una dintre primele companii din Romania si primul operator telecom din tara care primeste aceasta certificare, demonstrand capacitatea de recuperare si continuitate a operatiunilor sale, in situatii neprevazute. De asemenea, Vodafone Romania este certificata pentru Management-ul Calitatii cu ISO 9001 tot de catre Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). Cele doua certificari atesta inclusiv zona operatiunilor de retea 4G.

Totodata, Vodafone este certificata si pentru Management-ul Standardelor de Mediu ISO 14001 de catre LRQA, iar compania a fost re-certificata cu standardul ISO 27001 pentru Management-ul Securitatii Informatiilor, in urma unui audit complet, desfasurat de KPMG Audit Plc.   

Vodafone a fost certificata de 5 ori, pana in prezent, drept cea mai performanta retea de date mobile dintre toate retelele GSM/UMTS/CDMA din Romania, de catre auditorul independent p3 Communications, din anul 2011.

 • Ady

  Stai linistit ca nu au extins la 4g la 2 luni distanta de Orange, acum o luna am trecut prin Braila si am fost uimit sa vad ca aveam semnal 4g, au mai demult doar ca nu s-au laudat.

 • Nici Orange n-a extins de acum 2 luni, ci de inainte, daca tot vorbim despre asta.

 • real

  mai este mult de munca la capitolul asta
  Vodafone”cea mai performanta retea de date din Romania” ramane de vazut
  in unele zone(Cluj-N) si pe 3g zici ca sunt la capatul lumii (vb de orange)
  nu incarca si sta cu pagina in blank alb
  mai au de investit in infrastuctura
  nu vreau sa povestesc de serviciul clienti=()

 • yoyoo29

  @zaone nu ai putea sa faci ceva in legătura cu dispariția notificărilor de la aplicație ?

 • Nytmare

  @zaone OFFTOPIC – VDF are o promotie noua: la abonamentele RED si la restul, serviciul roaming pe zi are taxa redusa la jumate pana pe 31 august 2014, adica 1.5€ la RED si 1.99€ la restul. Ca tot pleaca lumea in concediu 🙂

 • Daca i-ar pasa cuiva de Vodafone… Au niste preturi de-ti vine sa fugi.

 • Nytmare

  Or mai fi si cativa “rataciti” ca mine pe VDF 🙂

 • Laur

  Poate daca nu ai fi platit de Orange pt reclama, altfel ar fi parerea ta 🙂