Prima Pagina Apple 2014 – anul Touch ID

2014 – anul Touch ID

  In iPhone 5S compania Apple a implementat una dintre cele mai interesante functii asimilate vreodata pentru un iPhone, posibilitatea de a scana o amprenta pentru a debloca terminalul si pentru a autoriza plati in iTunes Store. Touch ID s-a dovedit a fi o functie extrem de populara in randul posesorilor de terminale iPhone 5S, iar in anul 2014 ea va face trecerea si la iPad Air 2 sau iPad Mini cu Ecran Retina 2.

  iOS 8 si diverse imagini cu machete ale iPad Air 2 si iPad Mini cu Ecran Retina 2 au confirmat neoficial faptul ca Touch ID isi va face loc in viitoarele produse ale Apple si includerea sa este binevenita. Pentru foarte multi utilizatori Touch ID reprezinta o metoda mult mai simpla de a interactiona cu propriul iPhone, iar in cazul tabletelor iPad lucrurile vor fi similare, desi nouatile nu se vor opri aici anul acesta.

  Incepand cu iOS 8 Apple va permite aplicatiilor terte sa ne utilizeze amprentele pentru a autorizat rularea de actiuni, asa ca in curand vom putea securiza orice folosindu-ne amprentele. Apple stie ca Touch ID este o functie importanta si se foloseste de ea pentru a isi face iDevice-urile mult mai atractive, iar eu unul nu pot decat sa ma bucur de expansiunea pregatita pentru acest sistem in iOS 8.

 • razvanrazy

  Nu inteleg ce-i asa mare chestie cu touch ID pentru iPad. Am iPad de 3 ani jumate si din cauza smart cover-ului, nu l-am deblocat de mai mult de 5-10 ori cu degetu pe slide to unlock.

 • Ionel CRACIUNEL

  si eu ma bucur 🙂

 • Aurel

  Pai inseamna cu nu ai parola pe el. Altfel, ai intelege cum sta treaba…

 • Sorin

  Inseamna ca nu ai lucruri importante/intime pe tableta pt ca altii sa le vada si automat nu ai nevoie de parola. Dar atata timp cat ai sincronizate atat de multe chestii intre maac/iphone/ipad daca pe vreunu nu ai parola cam totu se poate afla si de pe restul

 • florin

  Nu sunt in stare sa puna un led de avertizare la apelurile pierdute,mesaje etc,….pe care si telefoanele cu un pret mult mai redus le au.
  Mare inginerie, iphone are senzori de amprenta.

 • @florin: Ca sa fiu sincer, Touch ID cu functionalitatea promisa in iOS 8 e de 100 de ori mai util decat un LED care sa clipeasca atunci cand ai o notificare necitita. A trecut vremea telefoanelor dumb.

 • alex alexandru

  Serios, led cand primesti mesaj? Telefonul il poti pune sa vibreze la orice alerta si sti atunci ca ai primit un apel….

 • andrew

  licare blitul la alerte… in locul ledului

 • florin

  @alex alexandru: nu poti sa tii telefonul nonstop in buzunar sa simti vibratiile de la un sms….nu este o verigheta sau un inel sa-l ai asupra ta tot timpul
  Avantajul la led este ca il vezi de la o anumita distanta, nu mai trebuie sa accesezi butonul home.

 • DiplomaT

  Stiu ca la un anumit timp(la 2 minute de la apel/mesaj mai vibreaza odata). Nu as vedea rostul unui LED care sa fie degeaba.

 • E S

  Pe mine m-ar enerva un led, sincer. + ca ar arata ca pixu’ un led de culoare albastra la designul iPhone-ului.