2014 – anul Touch ID

  In iPhone 5S compania Apple a implementat una dintre cele mai interesante functii asimilate vreodata pentru un iPhone, posibilitatea de a scana o amprenta pentru a debloca terminalul si pentru a autoriza plati in iTunes Store. Touch ID s-a dovedit a fi o functie extrem de populara in randul posesorilor de terminale iPhone 5S, iar in anul 2014 ea va face trecerea si la iPad Air 2 sau iPad Mini cu Ecran Retina 2.

  iOS 8 si diverse imagini cu machete ale iPad Air 2 si iPad Mini cu Ecran Retina 2 au confirmat neoficial faptul ca Touch ID isi va face loc in viitoarele produse ale Apple si includerea sa este binevenita. Pentru foarte multi utilizatori Touch ID reprezinta o metoda mult mai simpla de a interactiona cu propriul iPhone, iar in cazul tabletelor iPad lucrurile vor fi similare, desi nouatile nu se vor opri aici anul acesta.

  Incepand cu iOS 8 Apple va permite aplicatiilor terte sa ne utilizeze amprentele pentru a autorizat rularea de actiuni, asa ca in curand vom putea securiza orice folosindu-ne amprentele. Apple stie ca Touch ID este o functie importanta si se foloseste de ea pentru a isi face iDevice-urile mult mai atractive, iar eu unul nu pot decat sa ma bucur de expansiunea pregatita pentru acest sistem in iOS 8.