Siri va recunoaste noi limbi multumita Apple!

  In iOS 8 Siri poate recunoaste textele dictate in romana si le poate scrie in orice aplicatie multumita modulului sau Dictation, iar in acest articol v-am vorbit despre el. Stiu ca multi dintre voi asteapta ca Apple sa implementeze si suport pentru limba romana in Siri, insa acest lucru pare a fi acum destul de departe de realizare, planurile celor din Cupertino fiind complet diferite in momentul de fata.

  Mai exact, compania Apple cauta ingineri specializati in modificarea Siri pentru a recunoaste limbile: araba, portugheza (Brazilia), daneza, olandeza, norvegiana, suedeza, thailandeza, turca si rusa, ele adaugandu-se la cele existente. Pentru o parte dintre aceste limbi compania Apple angaja ingineri inca din cursul anului 2012, insa pentru restul angajarile au inceput abia recent si probabil vor continua pentru o buna perioada de timp.

  In aceasta idee, desi exista posibilitatea ca Apple sa extinda lista de limbi suportate de catre Siri in iOS 8, romana este deocamdata departe de a fi inclusa.