Prima Pagina Apple iPhone 5S si iPhone 5C domina vanzarile de smartphone-uri in tarile importante...

iPhone 5S si iPhone 5C domina vanzarile de smartphone-uri in tarile importante din Europa

iPhone 5S si iPhone 5C review - iDevice.ro

  iPhone 5S si iPhone 5C au fost lansati cu mai bine de 8 luni de zile in urma de catre compania Apple, iar in ciuda vechimii lor terminalele inca se afla in topul vanzarilor de smartphone-uri in Europa. Conform companiei Kantar, iPhone 5S si iPhone 5C domina topurile vanzarilor de smartphone-uri din Europa ocupand primele doua pozitii, fiind urmate pe locul al treilea de catre Samsung Galaxy S5.

May was the first full month of Galaxy S5 sales since its European release. Despite its blockbuster launch, the Galaxy S5 was only the third highest selling smartphone in Britain behind the iPhone 5s and 5c. However, among those who did buy the Galaxy S5 across the five largest European markets, 17% switched from Apple. Over half, 58%, of European Galaxy S5 buyers were existing Samsung owners.

  Desi a fost lansat in luna mai, Samsung Galaxy S5 nu a reusit sa detroneze vreunul dintre cele doua iPhone-uri nici macar in perioada imediata lansarii sale, semn ca nu reprezinta o alternativa pentru ele. 17% dintre cei care au cumparat noul terminal Samsung au fost atrasi din randul posesorilor de iPhone-uri, cifra fiind destul de mica pentru un smartphone Android atat de laudat.

  Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy S5 nu este iPhone killerul pe care unii il asteapta de ani de zile, iar iPhone 6 il va face, cel mai probabil, uitat.

 • Mostwnted

  E logic sa fie daca te referi la anumite modele de telefoane … Iphone 5s/5c vs samsung S5 … SAMSUNG nu are cum vreodata sa castige contra iphone cu un singur model deoarece telefoane cu android sunt n, pe cand cu ios sunt 2 modele noi … Daca omu vrea ios isi ia un 5s/5c, dar daca vrea android isi ia un s5 sau orice alt telefon de la alti producatori … Asa ca e irelevanta comparatia … Pe android sunt f multe modele de telefoane in comparatie cu iOS si daca pleci de la afirmatia asta e evident de ce iphone iese mereu in fata oricarui alt model de telefon cu android 🙂

 • Mostwnted

  Daca poti spune ca doar 17% sunt fosti utilizatori de iphone ca si cum e un lucru bun, eu zic ca e nasol pt apple din punctul asta de vedere… Ca 17% din cumparatori s5 au ales samsung… Dar poate mai sunt si altii care au ales alti producatori … Deci cred ca mai relevanta ar fi comparatia iphone vs android…cine stie cati fosti utilizatori de iphone aleg alte deviceuri high end cu android in detrimentul iOS 🙂

 • Nimeni

  E clar ca Galaxy S5 nu este un iPhone killer. Dar e clar ca Samsung este un Apple killer. Samsung este pe primul loc la vanzarile de smarturi, iar urmatorii sunt Apple, Huawei, Lenovo si LG. Iar Samsung a vandut cat toti urmatorii 4 la un loc.
  Deci nu cred ca e cazul sa le plangem de mila celor de la Samsung pentru ca se descurca mai mult decat OK.

 • Mihai

  Samsung vinde cât cei 4 la un loc, deoarece are sute de modele de telefonae, de la 50$ la 500$. Însă Apple vinde doar 2 modele și este locul doi. Cam care producător este mai câștigat?:))

 • Alex

  Mihai Tot Samsung ramine cistigator:)

 • Ion

  S5 este in urma iPhone doar in Anglia, si doar in luna mai. La nivel Europa, nu se stie care e mai bine vandut.

 • nono

  Clar, numai eu mi-am luat 2 iphone 5c ca imi place culoarea si plasticul lor, chiar daca nu le folosesc

 • Nimeni

  Mihai, intrebarea este care client e mai castigat, nu care producator. Pentru ca noi privim dpdv al clientului, ca nu suntem patronii Apple sau Samsung. Deci faza cu doua modele … nu e in avantajul clientului. Avantajul clientului este cand are din ce alege, pe masura buzunarului, a preferintelor si a nevoilor.