Prima Pagina Apple Vanzarile de Mac-uri genereaza o scadere importanta in ultimele luni

Vanzarile de Mac-uri genereaza o scadere importanta in ultimele luni

  Apple a vandut 1.68 milioane de Mac-uri in SUA in Q2 2014, conform celor de la Garner, in scadere cu 1.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, Apple fiind singurul producator important care a inregistrat scaderi. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, HP, Dell, Lenovo si Toshiba au inregistrat cresteri serioase in vanzari intr-un singur an, Apple fiind singura companie cu scadere a vanzarilor, fiind intrecuta de Lenovo in top 5 producatori.

  Desi de ani de zile ni se spune ca piata PC-urilor se afla intr-o continua scadere, insa iata ca in realitate producatorii de PC-uri incep sa genereze cresteri importante in ceea ce priveste vanzarile. In ciuda realizarilor importante ale marilor producatori de PC-uri, compania Apple nu reuseste sa mentina Mac-urile pe un trend ascendent, dar acest lucru este normal avand in vedere pretul crescut al produselor sale.

 • Gabi

  Chiar acum 2 saptamani mi-am cumparat primul Mac. Un MacBook Pro de 15 inch, 2.0 ghz haswell cu Iris Pro. Am avut norocul sa-l gasesc la pret de SUA cu garantie internationala 1 an si nu regret nicio clipa decizia. Este un laptop genial :X

 • Radu

  Cred ca vroiai sa zici inregistreaza nu genereaza o scadere importanta. Sau poate genereaza o scadere importanta a cotei de piata

 • seby

  HP si Dell vor fii mereu in varf……
  Apple trebuie sa umble serios la pretul mac-urilor pentru a creste vanzarile……
  Daca la iphone si ipad inteleg si pot sa accept pretul (mai mult datorita ios-ului) , la mac-uri NU am cum sa inteleg pentru ce cer banii aia.
  Sari lejer de 1000€ cu niste resurse de tot radul , iar daca vrei sa-l faci mai performant deja trebuie sa scoti lejer peste 2000€ – 2500€…….
  In banii astia chiar poti face multe si culmea , vorbim de cel putin aceasi calitate din toate punctele de vedere

 • Dan

  La pretul asta, cred si eu ca sunt in scadere. Mai ales daca vrei un Mac Pro cu toate prostiile pe el, e ca si cand ti-ai lua o masina noua, doar cu 20.000km pe ea (adica la un pret putin mai mic). In banii astia iti faci un PC cu SLI cu 4 Titanuri pe el, 2 T de ssd, 2 procesoare Xenon si mai ai bani si de vreo 3 monitoare 4k si vreo 64 Gb de ram. Apple chiar exagereaza. Sunt fanul lor, am un iphone 5 si un iPad 2, dar nu vad rostul unui mac.

 • lucian84

  Si eu as fii optat pentru un mac dacă prețul era mai avantajos !! Așa am luat un hp la jumătate banii unui mac !! Sa fim seriosi suntem bogați sau prosti ??

 • Silviu

  Domnilor,

  E evident ca nu puteti evalua obiectiv. Va recomand sa achizitionati un Mac: SH, configuratie minimala.. orice. NU veti mai reveni la PC: garantat!

 • tavix

  De acord cu Silviu, primul meu macbook pro cu retina ssd 512 , e o bijuterie

 • masypo

  De banii aia imi cumpar un i7 si e din alta lume comparativ cu mac

 • sss

  Intr-adevar pretul este ridicat. Dar din moment ce ti-ai cumparat un mac, nu mai revii la pc/windows.