Beats cere sistarea vanzarilor de casti contrafacute care genereaza peste 100 de miliarde de dolari anual

  Cu putin timp inainte ca achizitia Beats de catre Apple sa fie finalizata, cei de la Beats au actionat in judecata o serie de companii din China care au fabricat produse contrafacute in baza seriei de casti Beats. Compania americana a initiat o tentativa de a combate companiile care vand casti contrafacute online bazandu-se pe brandul si reputatia castilor Beats care sunt atat de populare in intreaga lume.

This action has been filed by Beats to combat online counterfeiters who trade upon Beats’ reputation and goodwill by selling and/or offering for sale unlicensed and counterfeit products featuring Beats’ trademarks. The Defendants create [fake internet storefronts] by the hundreds or even thousands and design them to appear to be selling genuine Beats products, while actually selling low-quality Counterfeit Beats Products to unknowing consumers.

  Cei de la Beats sustin ca aceste casti au aplicat brandul propriu si sunt vandute prin magazine online care seama cu cele reale ale vanzatorilor autorizati, insa produsele au o calitate inferioara celor originale. Avocatii celor de la Beats sustin ca totul este produs de catre o organizatie sofisticata care si-a construit business-ul intr-un asemenea mod incat profitul este maxim si riscul de descoperire este minim. Totul are la baza expedierea castilor contrafacute in cantitati mici in SUA prin intermediul serviciilor de coletarie, astfel incat serviciul vamal din tara nu le poate descoperi usor, identitatile expeditorilor fiind false.

  Avocatii celor de la Beats sustin ca website-urile care vand aceste casti contrafacute genereaza vanzari de aproximativ 135 de miliarde de dolari anual, deci vorbim despre daune si profit pierdut care insumneaza multe miliarde de dolari. Separat de acordarea daunelor, cei de la Beats cer inchiderea domeniilor care vand aceste casti, compania reusind in 2013 printr-o acitune similara sa obtina controlul asura a 1472 domenii, 50 de conturi paypal si 14 conturi in diverse website-uri de licitatii, toate vanzand casti contrafacute.

  Actiunea va fi cel mai probabil continua dupa achizitia facuta de catre Apple si ea este una dintre cele mai mari realizate vreodata de catre cei de la Beats.