Prima Pagina Apple iPhone 6 – sticla de safir, competitorii si efectul implementarii

iPhone 6 – sticla de safir, competitorii si efectul implementarii

  Conform celor mai recente dovezi aparute pe internet, iPhone 6 urmeaza sa aiba un ecran protejat din sticla de safir, iar primele teste de rezistenta demonstreaza ca acest material va face terminalul mult mai greu de distrus. Apple nu va utiliza pentru prima oara sticla de safir intr-un produs propriu prin lansarea iPhone 6, compania aplicand acest material pentru a proteja camera si vechilor iDevice-uri si butonul Home al iPhone 5S.

  Utilizand sticla de safir pentru a proteja ecranul iPhone 6, compania Apple va renunta la Gorilla Glass, unul dintre principalii sai parteneri, Steve Jobs convingand compania Corning sa lanseze prima versiune a materialului de protectie pentru ecrane. Aceasta tranzitie facuta de catre Apple este extrem de importanta si va genera o nou schimbare a trend-urilor in industrie, competitorii sai aratand primele semne de ingrijorare.

  Incepem cu cei de la LG care sustin ca materialul a fost prea scump pentru implementare si a renuntat la el, Apple avand o fabrica dedicata pentru fabricarea sticlei de safir, pretul final fiind net inferior celui practicat pe piata. Sticla de safir are un pret de vanzare de 10 ori mai mare decat cel practicat pentru un panou Gorilla Glass, iar majoritatea producatorilor de smartphone-uri o evita, nefiind capabili sa reduca pretul asa cum o face Apple.

  De la costuri trecem la duritate, sticla de safir avand o duritate de gradul noua pe scara Mohs, diamantul si o lista scurta de alte materiale fiind capabile sa zgarie safirul, principala sa problema fiind rezistenta la impact. Cei de la Corning au criticat safirul deoarece rezistenta sa la presiunea aplicata este de 2.5 ori mai mica decat cea a Gorilla Glass, safirul transmitand mai putina lumina decat un panou al celor de la Corning.

  Urmarind motivele competitorilor Apple veti vedea ca aproape toti sustin evitarea utilizarii sticlei de safir in locul Gorilla Glass-ului, insa compania Apple a stiut intotdeauna sa lucreze cu succes impotriva trend-urilor. Pana acum Apple a demonstrat ca stie sa reduca substantial costul de productie a sticlei de safir pentru a face viabila utilizarea sa, iar testele de rezistenta dovedesc faptul ca panoul frontal al iPhone 6 rezista mai bine decat Gorilla Glass la zgarieturi, iar in cazul impactului nu exista diferente.

  Ca sa fiu sincer, va fi interesant de vazut cat de rezistent va fi iPhone 6 prin implementarea sticlei de safir, primele dovezi ale implementarii sale prezentandu-ne o imagine grozava.

  • Marian

    Mult mai des vedem telefoane cu carcasa zghariata sau ciobita

  • dave

    Speram totusi sa nu se adevereasa cele spuse in legatura cu claritatea, trecerea luminii si/sau claritatea ecranului, astfel mai bine stam cu folie.

  • alexabv

    Ceasurile scumpe au safir pt ca e prost ?

  • Cms

    Adio folii de protectie! Sa speram ca vor face ceva si in privinta carcaselor, ca degeaba ai materiale premium daca trebuie huse oribile sa nu arate ca dupa razboi in utilizarea de zi cu zi!

  • sorin

    Kiocera a anuntat ca va folosi de sticla de safir .

  • Adrian N

    Felicitari Apple ! E bine ca vor sa foloseasca cele mai bune materiale pentru Iphone 6, dar sa vedem cat de mare va fi pretul de lansare ! Daca 5s-ul a fost undeva la 3500 ron, cred ca noul Iphone va fi peste 4500 ron ! Cu toate ca pretul de fabricatie este muuuult mai mic !

  • Marius

    Safirul e lux pentru un ecran de smartphone!!!se va vedea mult mai clar si indistructibil!!exact ca la ceasurile f scumpe