iPhone 6 – panoul frontal din sticla de safir poate fi distrus (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Cfljtp63Ryo&w=580&h=370]

  Zilele trecute v-am prezentat un clip video in care vedeam panoul frontal real al iPhone 6, el fiind supus unor teste destul de dure pentru a ni se demonstra ca sticla de safir utilizata in el il poate face aproape indestructibil. Pentru a demonstra ca vorbim totusi despre o componenta care poate fi distrusa daca este supusa unui stres puternic, in clipul video de mai sus avem prezentat modul in care poate fi distrus ecranul iPhone 6.

  Chinezii au testat din nou panoul frontal din sticla de safir al iPhone 6 si acesta a rezistat in fata: zgarieturilor facute cu un cui, o pereche de chei sau un cutit, loviturilor unui chiocan, unei tentative de a bate un cui in ecran, unei cazaturi de la mai bine de un metru inaltime, insa nu a rezistat atunci cand a fost calcat de roata unei masini, acest lucru fiind cat se poate de normal.

  Practic, iPhone 6 ar trebui sa fie mult, mult mai rezistent decat iPhone-urile lansate inaintea sa, iar daca tot ceea ce vedem acum se va adeveri, atunci scaparea unui iPhone 6 din mana nu va mai genera atat de multa frica pentru multi utilizatori.

16 COMENTARII

  1. Prea multa importanta pentru ecran, pe cand carcasa va ramane la fel de sensibila la zgarieturi, turtiri in colturi la scapare, etc

  2. Orice ecran se sparge cand este călcat de roata unei mașini. Este logic pt ca se aplica mai multă forța pe o suprafața mai mare

  3. Stati linistiti se va sparge si la drop test-uri daca va cadea pe o suprafata adecvata (in testul cu masina acesta s-a spart din cauza presiunii aplicate pe suprafata de beton in multiple puncte si nu din cauza greutatii masinii ).
    Sunt curios cum se comporta intr-un test comparativ cu o sticla gorilla de pe un iphone 5s ..

  4. E un project f misto pe kickstarter la care am facut pledge si astept sa imi trimita folie pt iphone 6. Acum nu stiu ce sa mai fac ? :)) ce bine ar fi de ar fi o sursa sigura macar sa stiu daca sa mai iau sau nu.. Kablam se cheama ala pe kickstarter/

  5. Daca anul asta scapam de folie, cand scapam si de bumber, husa, sau alte protectii care mascheaza/protejeaza telefonul?
    Zaoane, Ar fi interesant un studiu, daca nu ai facut deja cati pastreaza telefonul cu protectie si cati asa cum l-au cumparat.

  6. Eu unu nu protejez nici-o data device-urile mele , nici folie si nici husa.
    Mereu le las asa cum sunt ele si le tavalesc destul de mult pe unde am eu treaba……

  7. Cica a scăpat de la o căzătură de peste un metru…da,dar era doar ecranul gol,fără carcasa,baterie,etc.,care sa zicem ca are cam 10-15 grame,pe cat pariu ca “supravietuieste” asa si de la 100 metri? Una e 10 grame ai alta e ecranul lipit si asamblat intr-un tel se peste 100 grame.

  8. 85% folosesc huse si alte protectii….,eu fac parte din cei 15%.
    Un telefon asa frumos nu merita imbracat in tot felul de huse

  9. @florin: ai dreptate,dar eu am scăpat 5S-ul săptămana trecută din buzunar pe beton ai daca nu aveam husa si folie era pa ecranul,sa nu mai zic de carcasa,s-a ciobit folia pe el ca si cum l-as fi făcut cu un vârf de pix,am dat folia jos si nu are absolut nimic. Si la 4S am avut folie fata/spate si husa si cand l-am vândut la un prieten zici ca era nou scos din cutie,n-ai avut ce sa-i reprosezi. Si la 4S si la 5S folosesc husa Case Mate Tough din 2 bucati,mie îmi convine ca îmi protejează tel-ul si in al doilea rând am grip mult mai bun la el decât fără husa. Cand am sa-mi vând 5S-ul contează ca e in stare impecabila,am sa iau cu cel puțin 50 mai mult decât daca nu il tienam in husa si cu folie pe el. Fiecare face cum vrea cu investiția lui.