Cumperi produse resigilate sau refurbished ?

  In ultimii ani de zile marile magazine online din Romania au inceput sa promoveze din ce in ce mai intens produsele refurbished sau resigilate in urma introducerii legislatiei ce permite returnarea produselor cumparate online. In aceasta idee, multe dintre aceste produse sunt puse in vanzare resigilate sau refurbished la preturi, de obicei, considerabil mai mici decat cele ale produselor noi.

  De obicei produsele resigilate au oarecare defecte vizibile sau invizibile dupa zilele de utilizare inaintea returnarii si sunt doar reambalate, in timp ce produsele refurbished sunt de obicei reverificate pentru a avea calitatea unui produs ce tocmai a iesit de pe poarta fabricii. Ambele categorii de produse sunt vandute la pretul inferior celui unui produs nou pentru ca in mentalitatea colectiva ele nu merita banii unui produs nou si multi profita de ele.

  Desi in strainatate se achizitioneaza foarte multe produse de acest gen, in Romania multi se feresc de ele, desi de multe ori preturile sunt foarte bune. Pot sa spun ca nu am achizitionat pana acum vreun produs refurbished sau resigilat, insa pentru pretul corect as fi dispus sa o fac. Voi ati achizitionat, achizitionati sau veti achizitiona produse resigilate sau refurbished?

  Daca aveti alte idei pentru intrebari, va rog sa le specificati in comentarii.