Prima Pagina Noutati Cumperi produse resigilate sau refurbished ?

Cumperi produse resigilate sau refurbished ?

  In ultimii ani de zile marile magazine online din Romania au inceput sa promoveze din ce in ce mai intens produsele refurbished sau resigilate in urma introducerii legislatiei ce permite returnarea produselor cumparate online. In aceasta idee, multe dintre aceste produse sunt puse in vanzare resigilate sau refurbished la preturi, de obicei, considerabil mai mici decat cele ale produselor noi.

  De obicei produsele resigilate au oarecare defecte vizibile sau invizibile dupa zilele de utilizare inaintea returnarii si sunt doar reambalate, in timp ce produsele refurbished sunt de obicei reverificate pentru a avea calitatea unui produs ce tocmai a iesit de pe poarta fabricii. Ambele categorii de produse sunt vandute la pretul inferior celui unui produs nou pentru ca in mentalitatea colectiva ele nu merita banii unui produs nou si multi profita de ele.

  Desi in strainatate se achizitioneaza foarte multe produse de acest gen, in Romania multi se feresc de ele, desi de multe ori preturile sunt foarte bune. Pot sa spun ca nu am achizitionat pana acum vreun produs refurbished sau resigilat, insa pentru pretul corect as fi dispus sa o fac. Voi ati achizitionat, achizitionati sau veti achizitiona produse resigilate sau refurbished?

  Daca aveti alte idei pentru intrebari, va rog sa le specificati in comentarii.

 

 • crixalis

  Eu cand vreau sa cumpar ceva ma uit si la cele resigilate dar reducerea nu e mare, chiar niciodata nu am gasit o reducere mai mare sa zic ca il iau resigilat. Cel putin la emag diferentele sunt foarte mici, din acest motiv nu cumpara nimeni resigilate. Pentru 50-100 lei nu merita.

 • iphone 5

  vreau sa stiu si eu daca iphone.urile schimbate de orange pe garantie sunt chiar noi cum zic ei sau sunt reconditionate si ei zic ca sunt noi…am auzit mai multe pareri si majoritatea sunt ca telefoanele sunt reconditionate…Zaone ai vreo parere despre acest subiect????

 • alexC

  As cumpara si eu un iphone sau ipad sau etc daca pretul ar fi unul corect nu merita pentru 100 ron sa cumperi ceva ce a fost folosit sa spun reduceri substantiala 700-800 ron e tentant avand in vedere ca cine la cumparat prima data nu l-a returnat degeaba

 • @iphone 5: Habar nu am.

 • ovi1602

  Am cumparat un Nexus 7 de la emag resigilat si peste o saptamana am observat vreo 3 pixeli morti, asa ca am returnat-o si am luat una noua. Cum s-a zis si mai sus, pentru o reducere de 100 de ron nu merita.

 • Cititor

  Eu lucrez in domeniu, si pot sa spun ca produsele refurbished nu sunt inferioare celor “noi” dupa cum multi cred.
  Practic componentele, sa zicem de exemplu placa de baza, sunt verificate de niste echipamente speciale care identifica cipul cu problema. Dupa care se face o lipire a componentelor exact ca in fabrica. Vorbim de echipamente profesionale, special construite pentru asa ceva, nu de reball-ul de la colt.

 • ni5to

  Mie mi s-a schimbat ip5 pe garantie, deoarce butonul de lock de sus, nu mai functiona intr-o parte.
  M-am dus cu el la service pe Giulesti, l-am predat si a doua zi m-au chemat, au scos o cutie cu tipla pe ea, au scos telu, au modificat imei-ul in contractul de achizitie, mi-au schimbat si castile, tot asa una nu mai funciona.
  Carcasa sigur er noua, asta pot sa va asigur, restul prin el nu stiu, dar nu am mai avut probleme cu el.
  Ei ziceau ca este nou, de-asta mi -au desfacut cutia in fata mea…

 • ni5to

  Mentionez ca telefonul a fost cumparat de la orangee

 • amfetamin

  Zaone,la sondajul de fata ar trebui sa scrii si varianta ta,adica: “nu am achizitionat pana acum vreun produs refurbished sau resigilat, insa pentru pretul corect as fi dispus sa o fac”,caci si eu fac parte din vategoria asta.

 • @Cititor: Nu a spus nimeni ca sunt inferioare, asta e mentalitatea colectiva.

 • Victor Preda

  Doar produse noi , in cazul produselor Apple doar sigilate ,,

 • Cosmin

  Da, pentru un pret cu 20-30% mai mic merita cumparat.

 • iulius

  Eu am cumparat mai demult un televizor refurbished in Canada si a functionat perfect ,daca nu stiai ziceai ca e nou nout.Acum ca situatia mea financiara e mai buna sincer desi stiu ca este o prostie dar prefer nou .

 • mariobg

  de obicel cele refurbished vin cu defecte de fabricatie gata reparate, e stupid sa preferi produsul nou cu bug uri in detrimentul celui refurbished adus in starea initiala de fabrica si fara bug uri dar… Romania

 • macel

  depinde si de noroc …. eu am cumparat o tablet la nepotii mei resigilata si numa problem am avut cu ea am trimis o in service emag de vreo 5 ori si tot stricata e m am si saturat sa o mai trimit , insa chestia asta o poti patii si cu produs nou deci depinde si de noroc