Guvernul chinez le interzice agentiilor guvernamentale sa cumpere produse Apple

apple china

  Cu doar o saptamana de zile in urma v-am spus ca presa chineza controlata de guvern a rulat un reportaj video in care acuza compania Apple de colaborare cu agentiile de spionaj din SUA. iDevice-urile au fost categorizate drept un pericol pentru securitatea nationala din China, iar in ciuda eforturilor companiei Apple de a nega totul, guvernul chinez le interzice acum agentiilor guvernamentale sa cumpere produse Apple temandu-se de posibile acte de spionaj.

Ten Apple products — including the iPad, iPad Mini, MacBook Air and MacBook Pro — were omitted from a final government procurement list distributed in July, according to officials who read it and asked not to be identified because the information isn’t public. The models were on a June version of the list drafted by the National Development and Reform Commission and Ministry of Finance, the officials said …

  iPad-urile si MacBook-urile companiei Apple au fost sterse de pe o lista de achizitii a guvernului chinez oferita recent functionarilor publici si asta in conditiile in care produsele se aflau pe acea lista cu doar o luna de zile in urma. Totul ar face parte dintr-o tentativa a guvernului chinez de a reduce influenta companiilor straine in China si asta in ciuda faptului ca Apple isi castiga o zecime din incasari in aceasta tara, deci contribuie cu sume serioase la bugetul tarii.

  Apple nu este singura companie vizata de catre guvernul chinez, acesta interzicand achizitionarea de terminale ce ruleaza Windows 8-ul produs de catre Microsoft, iar la mijloc ar fi si afirmatiile lui Edward Snowden care sustinea ca marile companii IT din SUA au ajutat NSA sa spioneze oficialii chinezi.