Presa din China sustine ca sistemul GPS din iPhone reprezinta o amenintare pentru securitatea nationala

ios 6 maps icon

  Anul trecut un scandal important a fost pornit in SUA in urma descoperirii faptului ca NSA avea acces la datele confidentiale ale unor utilizatori de servicii de internet printr-un program numit PRISM. In urma descoperirii existentei acestui program, guvernul din China a investigat sistemul de geolocalizare implementat in iOS, cercetarori platiti de catre stat sustinand ca persoanele cu acces la datele sale pot obtine informatii cu privire la secrete de stat si nu numai.

  Presa locala sustine ca Apple trebuie sa isi asume raspunderea legala in eventualitatea in care aceste date pot fi utilizate pentru a rani cetatenii chinezi, insa numai daca sunt preluate de catre entitati fara acordul companiei. Practic, presa din China incearca sa convinga posesorii de iPhone-uri ca Apple ar prelua fara stiinta lor date despre locatii, lucru pe care compania l-a facut in trecut, dar sustine ca l-a oprit.

  In final, presa din China incearca sa convinga cetatenii sa nu mai cumpere iPhone-uri, insa sansele lor de reusita sunt foarte mici, indiferent de motivele prezentate.

10 COMENTARII

  1. Nicio surpriza… De cand implementarea design-ului unibody si adio baterie scoasa, implementat de “americani”, ar fi trebuit sa ne fie clar…chiar daca pe multi nu ii intereseaza aspectul datelor personale