iPhone 6 – procesor tactat la 2 GHz, chip A8, NFC, WiFi mai rapid, Touch ID imbunatatit dar fara safir

  Prezentarea iPhone 6 din 9 septembrie este asteptata de un numar foarte mare de persoane care abia asteapta sa vada pentru prima oara terminalul pe care Apple il va lansa pentru noi. iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch va fi lansat in toamna de catre cei din Cupertino, ecranul terminalului urmand a fi protejat de un material mai dur decat Gorilla Glass, insa nu la fel de dur precum safirul.

  iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch va avea totusi un chip A8 a carui frecventa de lucru ar fi de 2 GHz, cu 700 MHz mai mare decat cea de 1.3 GHz utilizata in cazul terminalului iPhone 5S, aceasta fiind a doua oara cand auzim aceasta informatie. El va veni la pachet cu un chip Wi-Fi 802.11ac de mare viteza produs de catre Broadcom, compania urmand a implementa chip-ul modem Qualcomm MDM9x35 care va permite navigarea pe internet la viteze de pana la 300 Mbps.

  In continuare avem chip-ul NFC, care isi va face intr-un final aparitia in iPhone 6 pentru a permite efectuarea de plati mobile, Apple urmand a utiliza o componenta fabricata de catre NXP. In final avem si un cititor de amprente imbunatatit pentru sistemul Touch ID care va reduce numarul de scanari eronate, grabind in acelasi timp perioada de citire a unei amprente, totul pentru un viitor sistem de plati mobile.

  Acestea fiind spuse, Apple pregateste o gama extrem de variata de modificari pentru iPhone 6, upgrade-ul fiind unul major.