Un avion a intrat intr-un picaj de peste 1500 de metri in timp ce co-pilotul era “ocupat” cu o tableta iPad

  Un numar tot mai mare de linii aeriene si-au echipat pilotii cu tablete iPad pentru a inlocui hartile si manualele de zbor, insa se pare ca aceasta masura nu ar fi benefica pentru toata lumea. In timpul unui zbor intre Mumbai, India, si Bruxelles, Belgia, pilotul cursei aeriene a adormit in timpul unei pauze, in vreme ce co-pilotul sau era ocupat cu tableta iPad si avionul intrase intr-un picaj de peste 1500 de metri, fiind oprit dupa ce controlorii de zbor au alertat echipajul in legatura cu problema.

In a major scare, a Jet Airways flight from Mumbai to Brussels, carrying around 280 passengers, plunged 5,000 feet while overflying Turkish airspace last week as the commander was asleep and the co- pilot busy with the iPad containing flight information. While the commander said he was on “controlled rest”, implying a short nap inside the cockpit which is allowed by flight operation procedures, the co-pilot told the regulator that she was working on her iPad or the electronic flight bag which has all aircraft documents loaded on to it, the sources said.

  Picajul de 1500 de metri a adus avionul pe traiectoria de zbor a unei alte curse aeriene, asa ca un turn de control din Turcia a alertat echipajul in legatura cu problema, pilotul fiind trezit pentru a readuce aeronava pe traiectoria corecta. In urma acestui incident, compania Jet Airways a demarat o ancheta pentru a afla ce anume s-a intamplat in carlinga avionului care avea 280 de pasageri la bord, totul putandu-se terminal cu o adevarata catastrofa aviatica.

  Aceasta este prima oara cand un asemenea incident este prezentat in presa internationala si el demonstreaza cat de periculoasa poate fi neatentia in carlinga unui avion.