iPhone 6 – cablul Lightning “reversibil” este confirmat de brevete de inventie Apple

  Saptamana trecuta au aparut pe internet primele imagini in care ne era prezentat un cablu Lightning pentru iPhone 6 care poate fi introdus in orice orientare intr-un port USB. Practic cablul de incarcare al iPhone 6 ar putea fi introdus in orice orientare atat in portul de incarcare al terminalului, cat si intr-un PC care are disponibil un port USB Type-C, care este compatibil cu noul conector utilizat pentru accesoriul celor de la Apple.

  Desi putini au crezut ca Apple va schimba cablul Lightning al iPhone 6 intr-un asemenea mod, iata ca o cerere de inregistrare a unui brevet de inventie demonstreaza ca Apple a gandit acest cablu cu mult timp in urma. In imaginea de mai sus puteti vedea design-ul conceput de catre Apple pentru acest nou cablu, el fiind identic cu cel pe care cablul prezentat in imagini zilele trecute il are.

  Desi ideea de a putea introduce un cablu USB in orice orientare intr-un calculator este grozava, problema este ca deocamdata niciun PC nu are standardul USB Type-C implementat. In aceasta idee, cablul gandit de catre Apple are nevoie de un adaptor pentru a putea fi utilizat intr-un PC normal, altfel nu il vom putea introduce intr-un calculator, el fiind mai mare decat conectorul normal USB.