Prima Pagina aplicatii Google actualizeaza hartile romanesti ale Google Maps

Google actualizeaza hartile romanesti ale Google Maps

  In cursul serii trecute compania Google a anuntat prin intermediul blogului dedicat Google Maps o actualizare a hartilor disponibile pentru Romania si alte cateva tari din Europa de Est si nu numai. Mai exact, Google marcheaza lansarea serviciului Google Truth in 5 noi tari, printre care si Romania, acest nou serviciu aducand o prezentare mult mai clara a punctelor de interes precum caile pietonale din parcuri, denumirile cladirilor universitatilor, iar separat de acestea avem o reorganizare a strazilor in care sunt incluse noi denumiri si noi optiuni pentru navigarea turn-by-turn.

Today, we’ve reached our 50th Ground Truth country with the addition of five new countries: Taiwan, Malaysia, Poland, Romania, and the last regions of Russia. For these countries, that means clearer, more detailed depictions of points of interest like walking paths in parks or department labels in universities, a reworking of the road network with new street names and turn restrictions, and faster updates to the map.

  Toate aceste noutati sunt disponibile atat in Google Maps pentru desktop, cat si in Google Maps pentru terminale mobile, asa ca indiferent de unde accesati platforma companiei americane, veti avea parte de harti actualizate pentru calatoriile voastre. Aplicatia Google Maps din App Store NU a fost actualizata in vreun fel.

 • NicKel

  Ma intreb daca au reusit sa optimizeze si aplicatia ca sa nu mai supraincalzeasca terminalele cand este folosita intens (vezi cazul in masina, conectat prin date mobile si cu telefonul la incarcat).
  Off-topic: Alternativ, am testat acum 2 saptamani de-a lungul concediului iGO, Navigon si Sygic (ultimele versiuni). Dintre acestea 3, doar Sygic a stat cel mai bine la optimizare in scenariul descris mai sus (telefonul sta doar cald in timpul navigatiei, nu incins ca in celelalte 2 cazuri).

 • Matzero

  Nu inteleg la ce te referi : “Aplicatia Google Maps din App Store NU a fost actualizata in vreun fel”. Hartile google sunt pe internet si in momentul in care intri in aplicatie incepe sa downloadeze acele harti. N-o sa-ti arate nimic diferit fata de calculator un traseu din google maps.

 • @Matzero: Sa nu creada lumea ca e disponibil vreun update in App Store pentru aplicatie.

 • Matzero

  Bine boss.

 • Mih

  Nickel nu poti compara o app care foloseste date mobile cu una care nu foloseste referitor la incingerea telefonului. Compara gmaps cu apple maps, nu cu igo sau alte app cu hartile instalate care folosesc doar gps nu si 3g,4g dupa caz.

 • NicKel

  @Mih: am comparat si asa: Apple Maps este in regula fata de GMaps, nu incinge