Samsung Galaxy Note 4 si noii senzori SpO2 si UV (Video)

  In Samsung Galaxy Note 4 compania Samsung a inclus doi noi senzori care par a fi interesanti si destul de utili in multe ocazii, ei nefiind prezenti impreuna decat in smartwatch-uri sau bratari pentru fitness. Primul senzor numit SpO2 are o sectiune dedicata in aplicatia S Health si el poate masura saturatia de oxigen a sangelui prin plasarea degetului in apropierea camerei Samsung Galaxy Note 4, citirea facandu-se nu chiar atat de usor, dar probabil destul de exact.

  Cel de-al doilea senzor este amplasat in aceeasi locatie si el ar trebui sa va spuna daca sunteti expusi la radiatii UV (ultraviolete) puternice atunci cand stati in bataia directa a soarelui, masurarea acestora facandu-se prin indreptarea carcasei spre soare. Aceasta nu este prima oara cand cei de la Samsung implementeaza acest tip de senzor intr-un produs propriu, insa cel SpO2 este implementat pentru prima oara intr-un produs al companiei coreene.

  Care dintre cei doi senzori vi se pare util si pe care credeti ca l-ati utiliza din moment ce iWatch ar urma sa includa cel putin un senzor SpO2 ?

20 COMENTARII

  1. samsung adauga si adauga o gramada dea senzori uni frumosi si chiar de folor iar uni senzori prea falsi. far felicitari pe cand apple nu e in stare sa puna nici un senzor macar ca telecomanda care acum toate smart…. le au …

  2. In legatura cu senzorul SpO2 doar atat: daca va fi atat de precis ca si restul senzorilor de la ei , mare folos nu ii vad, cel de UV chiar sper sa fie ok ca e chiar utila ….

    In rest cu senzorii din apple :))))) are cateva implementate. Nu multe intradevar ( cel putin pana in prezent ) dar macar functioneaza perfect! Ce rost ( inafara de publicitate ) are o gramada de senzori care nu masoara corect? Nimic ! Cel putin nimic util….poate pt cei care sunt maniaci de senzori :))))

    Senzor in telecomanda? Pt ce? Cand ai o aplicatie telecomanda care foloseste senzorii din telefon! Pt ce o alta telecomanda???

    Alex! Cand iti dai parerea sau iti exprimi opinia fi atent la exprimare si ortografie ! Fara putina fantezie si umor esti greu de inteles 😉

  3. @Alex pentru telecomanda ai aplicatie in app store, ce-i drept e ca daca nu ai conexiunea printr-un router nu ai ce sa faci…

  4. Ca e bine sau rau ce am spus, asta e realitatea si s-a demonstrat prin faptul ca Samsung a implementat multe tehnologii noi, care nu erau pregatite pentru piata si care au fost criticate de oameni. E adevarat ca ele sunt interesante, dar daca senzorii astia determina saturatia de oxigen cum ghicesc eu temperatura de afara scotand capul pe geam, atunci ce rost au?

  5. Eu lucrez la Clinica de Arși si la un ars care este intubat si pe monitor,senzorul de SpO2 durează un pic pana se calibreaza,aproape cat si Note 4. Într-adevăr este in jur de 97-99,ideal e 100 dar asa ceva vezi doar la unu care e ventilat mecanic. Valoarea reala o vezi prin analiza numita ASTRUP,dar sa nu intram in detalii ca nu asta ne intereseaza. Eu nu-i vad utilitatea ca la o adica un medic n-o ia de buna ca ii zici ce saturație ai tu folosind tel-ul. Daca ti-ar face si un EKG sa zicem,iarăși e degeaba ca aia trebuie interpretat,si nu te iei după tel ca nu e omologat pt asa ceva. Sa zicem ca eu îmi ia saturația/EKG-ul si il trimit la medicul meu si ala zice ca sunt sănătos tun si eu in minutul 2 fac un infarct,asta nu e caz de malpraxis,dar daca intr-un spital îmi fac un EKG si zice medicul ca e ok iar eu fac infarct,atunci altfel se pune problema. Exista dovezi,exista aparutura omologata,etc. Nu stiu daca m-am făcut înțeles cu ceea ce am vrut sa spun,eu asa sper. :-))

  6. Așa este trebuie aprobate astfel de aplicații car au rol medical , o sa ne facem analizele cu telefonul . Eu unu nu as folosi o așa funcție . Poate peste câtva timp va pune si un senzor de ghicit in cafea …. Cine știe 😉

  7. Dar ce se aude? Sa fie vocea invidiei?
    Nu v-ati saturat sa considerati inutil tot ce nu are Apple? Ati uitat de rusinea ecranului ideal?

  8. Amfetamin a confirmat exact ce va spuneam eu. Am vorbit cu medicul meu despre aceste ceasuri noi si toti senzorii astia care ii baga toti prin telefoane si mi-a spus ca NU vor lua asa ceva in serios cativa ani de acum incolo si tineti cont ca spitalele de aici sunt foarte dotate si dispun de tehnologie de ultima ora si cu toate astea NU vor sa auda de asa ceva , ba chiar mai mult a spus sa nu iau in considerare nici-o data ce imi arata aceste telefoane sau ceasuri……..
    Deci mai pe intelesul unora , sunt doar chestii fara sens care nu ii costa foarte mult sa le implementeze dar care ii ajuta pe ei sa creasca pretul device-urilor. Praf in ochi , ca sa nu spun bataie de joc.

  9. @Radu: Asa e, cand spui ceva real esti fanboy, pentru ca… logic.
    @Strontiu: Si in ce context s-a vorbit de inutilitate? In ala in care senzorii nu citesc bine, sau pentru tine nu conteaza asta, conteaza ca sunt acolo si aprind beculete pe ecran ?

  10. Hai sa va spun o realitate. Am avut un note 3 si trebuia sa-l desfac de 2 ori pe sapt. deoarece intra praf prin sita difuzorului la senzorul de proximitate si nu mai functiona. Lucrez in birou nu gater sau fabrica de paine.

  11. Din ce observ, aici avem 99% hateri.
    Succes, baieti, acum ca tot o sa aveti si voi paletele de ping pong pe care le huleati (in traducere, invidiati, nfc si alte lucruri care exista de ani de zile, dar dupa voi Apple le inventeaza acum si sunt perfecte.
    Am destui prieteni cu iphone 5 care se plang de probleme diverse si grave unele, asa ca nu o mai scaldati aiurea ca iphone-ul e singurul care nu se strica si functioneaza perfect, iar celelalte sunt niste bullshit-uri.
    Cat despre cocalari, am observat mai multi cocalari cu iphone decat cu Samsung,HTC.
    Unii dintre voi sunteti victimele inocente ale marketingului, altii, nici macar nu stiu sa vorbeasca corect românește.
    Oamenii echilibrati (slava domnului ca mai exista) nu slavesc un produs doar pentru marca lui, mai ales ca pentru iphone nu e cazul.

  12. avea dreptate cineva mai devreme că dacă iphone n-are nimeni să nu aibă.până la urmă sunt niște senzori cu caracter orientativnu a spus nimeni că pot fi folosiți la modul industrial,încă ceva apple vinde niște bucăți de tablă de aluminiu care nu fac mai nimic iar samsung vinde o bucată de plastic ce știe să facă un pic mai mult ca apple…

  13. și aș mai completa ceva pe lângă comentariul de mai devreme,dacă unu se ridică din mulțime și face ceva nou ceilalți trebuuie să-i dea în ca,exact ca babele la piață,toate tarabele au marfă cu același preț și aceeași calitate,samsung strică piața și arată că se pot pune niște senzori mai mult sau mai puțini utili.

  14. Cei care vor achizitiona iwatch-ul apple, o vor face pentru conexiunea cu iphone-ul purtat in buzunar tu avand mainile ocupate sau fara chef sa il scoti din buzunar… Iphone-ul a fost singurul defavorizat la acest capitol neavand un smartwatch produs chiar de apple. Peeble si alte porcarii, dupa parerea mea nu merita interesul acordat. Imi puteam cumpara demult ceva de genul dar am zis sa astept pana marti sa vad ce prezinta baietii din cupertino.
    Apropo s-a aflat la ce foloseste cladirea aceea noua alba?