Samsung Galaxy Note 4 si noii senzori SpO2 si UV (Video)

  In Samsung Galaxy Note 4 compania Samsung a inclus doi noi senzori care par a fi interesanti si destul de utili in multe ocazii, ei nefiind prezenti impreuna decat in smartwatch-uri sau bratari pentru fitness. Primul senzor numit SpO2 are o sectiune dedicata in aplicatia S Health si el poate masura saturatia de oxigen a sangelui prin plasarea degetului in apropierea camerei Samsung Galaxy Note 4, citirea facandu-se nu chiar atat de usor, dar probabil destul de exact.

  Cel de-al doilea senzor este amplasat in aceeasi locatie si el ar trebui sa va spuna daca sunteti expusi la radiatii UV (ultraviolete) puternice atunci cand stati in bataia directa a soarelui, masurarea acestora facandu-se prin indreptarea carcasei spre soare. Aceasta nu este prima oara cand cei de la Samsung implementeaza acest tip de senzor intr-un produs propriu, insa cel SpO2 este implementat pentru prima oara intr-un produs al companiei coreene.

  Care dintre cei doi senzori vi se pare util si pe care credeti ca l-ati utiliza din moment ce iWatch ar urma sa includa cel putin un senzor SpO2 ?

Articolul precedentiWatch – prezentare confirmata indirect de Apple
Articolul următoriPhone 6 PREZENTARE LIVE – cum o pot vedea ?
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.