iPhone 6 si iPhone 6 Plus – SPECIFICATII, PRET, IMAGINI

 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FglqN1jd1tM&w=580&h=370]

 

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt denumirile celor doua noi modele ale iPhone lansate in cursul acestei seri de catre compania Apple, terminalele avand acelasi design pe care l-am vazut timp de atatea luni de zile in diverse leak-uri. iPhone 6 are un ecran de 4.7 inch cu rezolutie 1334 x 750 pixeli, in timp ce iPhone 6 Plus are un ecran de 5.5 inch cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli. Dupa cum puteti vedea si din imagini, camera iese in exteriorul carcasei, marginile despartitoare sunt prezente si per total design-ul este exact cel pe care l-am vazut intr-o multitudine de leak-uri aparute pana acum.


Atat iPhone 6, cat si iPhone 6 Plus au carcasele fabricate in totalitate din aluminiu, compania Apple implementat ecrane Retina HD care sunt LCD, insa sunt dintr-o sticla special tratata pentru a fi mai rezistenta. In ceea ce priveste pixelii, iPhone 6 are cu 38% mai multi pixeli decat iPhone 5S, in timp ce iPhone 6 Plus are cu 185% mai multi pixeli decat acelasi terminal, diferenta fiind enorma in cazul celui de-al doilea dispozitiv.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=-ZrfXDeLBTU&w=580&h=370]

iPhone 6 are o grosime de doar 6.8 mm, in timp ce iPhone 6 Plus are o grosime de 7.1 mm, ambele fiind mult mai subtiri decat batranul iPhone 5S care are 7.6 mm. Revenind la ecrane, acestea au un unghi de vizibilitate mult mai mare, iar in cazul iPhone 6 Plus vorbim si despre o interfata regandita pentru afisarea aplicatiilor disponibile nativ in iOS 8 sau in App Store. Confirmand zvonurile aparute zilele acestea, cei de la Apple sustin ca iPhone 6 va permite utilizarea de aplicatii in Landscape Mode pe o suprafata mult mai mare a ecranului decat in trecut, Springboard-ul oferind acum aceasta facilitate deasemenea.
Mai mult decat atat, compania Apple a implementat si un sistem care permite utilizarea cu o singura mana, interfata iPhone 6 si iPhone 6 Plus fiind micsorata pentru a oferi aceste facilitati. Activarea meniului se face printr-o simpla apasare dubla a butonului Home, interfata micsorandu-se pentru a fi accesibila cu o singura mana in orice conditii.
Pentru a se asigura ca toate ce 1.3 de milioane de aplicatii ale App Store pot fi utilizate pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus, compania Apple a gandit iOS 8 intr-un asa mod incat acesta scaleaza automat interfata acestor aplicatii pentru a acoperi intregul ecran al terminalelor.


Atat iPhone 6, cat si iPhone 6 Plus au implementat un chip A8 produs folosind un proces de fabricatie de 20 nm, acesta fiind cu 13% mai mic decat cel A7 lansat anul trecut, avand 2 miliarde de tranzistori. Apple promite o crestere in performante de 25% pentru noul chip A8, dar acest lucru il stiati deja de dimineata, de cand v-am prezentat primul benchmark pentru iPhone 6.
In ceea ce priveste puterea de procesare grafica, Apple promite o crestere de 50% prin implementarea acestui nou chip A8, cresterea fiind mult mai mare decat in cazul puterii de procesare. Partea interesanta a acestui chip este ca el poate functiona pentru perioade lungi de timp fara a se supraincalzi excesiv, asa cum se intampla in cazul actualelor terminale, noul proces de fabricatie ajutand la acest lucru.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=RS5mzvqWM-c&w=580&h=370]

In ceea ce priveste autonomia bateriei, Apple promite o imbunatatire semnificativa in cazul iPhone 6 fata de iPhone 5S, insa daca ne uitam la iPhone 6 Plus autonomia va fi mult mai buna, acesta oferind cu aproximativ 20% mai mult timp de utilizare.In noul chop A8 avem si un co-procesor de miscare M8 care va afisa altitudinea noastra in timp ce urcam, el folosind un barometru pentru a oferi aceste informatii.
Trecand acum la conectitivate, Apple sustine ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi compatibile cu peste 20 de benzi LTE de pe intregul glob, oferind viteze de navigare pe internet de pana la 150 Mnps. Mai mult decat atat, ambele terminale vor avea suport pentru VoLTE la oeratorii care au implementata tehnologia, deci nu si in Romania inca. Pe partea WiFi vorbim despre implementarea WiFi 802.11ac care va oferi viteze de pana la 3 ori mai mari pentru orice fel de task-uri dorim noi sa facem, cei de la Apple oferind inclusiv supor tpentru WiFi Calling la operatorii care au implementata aceasta tehnologie.

Trecand la camera avem parte de aceeasi camera de 8 megapixeli iSight care are true tone flash, 1.5u pixeli si aperture f/2.2, noile specificatii fiind oferite de catre un nou senzor de imagine implementat de catre Apple. Cu aceste camere cei de la Apple au implementat o tehnologie numita focus pixels care permite care permite efectuarea de autofocus mai rapid in diverse faze, acest lucru crescand rapiditatea de inregistrare a pozelor, reducand in acelasi timp noise-ul pozelor. Pentru aceleasi camere avem acum posibilitatea de a inregistra poze panoramice la un maxim de 43 de megapixeli, Apple folosind un procesor de imagine in noul Chip A8 pentru a oferi aceste performante.


Aplicatia Camera detecteaza mai rapid fetele utilizatorilor si proceseaza mai rapid pozele pentru salvare in terminale. iPhone 6 are stabilizator digital de imagine, in timp ce iPhone 6 plus are un stabilizator optic de imagine pentru camera, oferind o calitate mult mai mare pentru inregistrarea pozelor. In ceea ce priveste inregistrarea de clipuri video, ambele terminale pot inregistra clipuri video in format 1080p la 60 de fps, iar clipurile video slow motion pot fi inregistrate la pana 240 de fps-uri. Cele doua camere ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt capabile sa faca si stabilizare video cinematica, adica inregistrarile noastre vor arata precum filmele de pe marile ecrane.

 

 

In partea frontala avem o noua camera FaceTime HD care are un senzor de imagine mai mare cu aperture f/2.2 care capteaza cu 81% mai multa lumina. Aplicatia camera va putea inregistra acum poze hrd single-shot folosind noua camera frontala si va putea face focus mai bun pe fetele noastre.
Pentru cele doua terminale Apple a pregatit noi carcase de silicon si, desigur, disponibilitate in culorile auriu, argintiu si negru.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus lansare

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi lansate pe data de 19 septembrie in SUA si o serie de tari de pe glob, preturile de contract din SUA ramanand neschimbate, Apple lansand inclusiv o versiune de 128 GB. Pe data de 12 septembrie va fi organizata o sesiune de precomenzi pentru ambele terminale, in tarile in care urmeaza sa fie lansate.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SHPACRa6Vq8&w=580&h=370]