Prima Pagina Apple iPhone 6 si iPhone 6 Plus – noile ecrane Retina HD prezentate...

iPhone 6 si iPhone 6 Plus – noile ecrane Retina HD prezentate in detaliu

  In 2010 compania Apple inventa denumirea Retina pentru ecranul iPhone 4 care avea o rezolutie superioara eclor implementate in alte smartphone-uri disponibile pe piata pana in acel punct. In 2014 Apple “reinventeaza” o noua denumire pentru ecranele sale, Retina HD fiind utilizata pentru a descrie noile ecrane ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ele neavand totusi la fel de multi pixeli per inch precum principalii competitori Android.

The size of the new, higher-resolution Retina HD displays on iPhone 6 and iPhone 6 Plus may be the first thing you notice. But what you experience is so much more. With innovations that deliver higher contrast, dual‑domain pixels for more accurate color at wider viewing angles, and an improved polarizer, these are the thinnest, most advanced Multi‑Touch displays we’ve ever made.

  iPhone 6 are un ecran Retina HD de 4.7 inch cu rezolutie 1334 x 750 pixeli si 326 pixeli per inch, in timp ce iPhone 6 Plus are un ecran Retina HD de 5.5 inch cu rezolutie 1920 x 1080 poxeli si 401 pixeli per inch. Conform celor de la Apple, noile ecrane Retina HD afiseaza un contrast mai bun pentru culori, folosesc o tehnologie numita dual-domain pixels pentru a oferi un unghi de vizibiltiate mai bun, sunt polizate folosind o tehnologie mai eficienta si sunt cele mai subtiri ecrane multi-touch implementate de companie.

With full sRGB color standard, higher contrast, and incredible brightness and white balance, it is. Rather than using traditional methods to create the higher-resolution Retina HD display, we developed an advanced process of photo alignment. This involves using UV light to precisely position the display’s liquid crystals so they lay exactly where they should. Better-aligned crystals deliver a superior viewing experience, with deeper blacks and sharper text.

  Apple sustine ca ecranele Retina HD ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt full sRGB color standard, au o luminozitate mai buna si afiseaza mai corect balanta de culori albe, Apple sustinand ca a dezvoltat un nou procedeu de aliniere fotografica pentru ele. Mai exact, folosind lumina ultravioleta, cristalele lichide ale ecranului sunt pozitionate cu precizie pentru a fi asezate exact unde ar trebui sa fie, aceasta aliniere mai precisa oferind o experienta mai buna pentru vizualizarea culorilor si a textelor.

Your iPhone goes everywhere you do. And sometimes that’s outdoors in the sun. With that in mind, the Retina HD display has an improved polarizer so you get a clearer view when you’re wearing sunglasses.

  Pentru cei care folosesc ochelari de soare exista vesti la fel de bune, ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus fiind polarizate special pentru a permite utilizarea cu acest tip de accesorii chiar si in conditii de luminozitate puternica. In final vorbim despre o prezentare foarte pompoasa pentru noile ecrane, dar problema este ca e putin probabil sa sesizati vreo diferenta intre ele si cel al iPhone 5S.

 • illumin

  Voi realizati ca “retina” de fapt este nimic ? este doar un nume pus de apple ca sa sune pompos si inteligent pe piata sunt de mult telefoane full hd acum s-a trecut chiar la mai mult …

 • dany

  Ce dreaq sa fac cu un ecran ultra , super , extra hd?
  Eu personal nu pot vedea aceasta diferența .

 • eugen

  sistemul de operare face toti banii, de la samsung am trecut la 5s si nu regret o clipa. Nu laud apple dar este bine optimizat .

 • Alex H

  am o intrebare sa ma lamuresc au sticla de safir sau nu ?

 • EuGeorge

  @dany,dc dracu sa mai faca alt telefon?la camera numai e nevoie sa umble,la soft nu,la partea hardware nu,la ecran nu.

  Dc mai apare in fiecare an alt model?

 • Adioff

  Anul asta au adus ” paletele ” , nu-i suficient ? Ecrane mari camere mai bune , mai subtire , carcasa rotunjita … Oare chiar trebuie sa faca ca si chinezii sau coreenii ?

 • dany

  Pei vezi tu draga George , ce spuneam in alt com.
  Nu te tine dupa ei , ca ajungi la sapa de lemn:)
  E doar un fel de a spune, dar daca ai sari peste anumite modele ai sa vezi cum vei fii satisfăcut si vei avea cu adevărat un upgrade .

 • se7en

  @zaone..imi poti spune cine produce ecranele pt iphone ? E acelasi producator sau in fiecare an e altul ? Ms