iOS 8 iti va ocupa spatiu in iPhone, iPad si iPod Touch chiar daca nu faci upgrade !

  Nu stiu cati dintre voi isi mai aduc aminte de acest lucru, dar anul trecut, cand iOS 7 a fost oficial lansat, fisiere necesare pentru OTA Update pe iPhone, iPad si iPod Touch au fost descarcate automat de catre iOS 6. Acest lucru a generat ocuparea inutila a spatiului in terminalele celor care nu doreau sa faca upgrade, fisierele ocupand de la 600 MB pe iPhone sau iPod Touch si pana la 2 GB, in cazul tabletelor iPad.

  Problema pentru Apple a fost atat de mare, incat compania a fost actionata in judecata la un moment dat, astfel ca a decis sa implementeze in iOS 8 o optiune care permite dezactivarea functiei de descarcare automata a update-urilor. Problema este ca iOS 7 nu are o asemenea functie disponibila, asa ca fisierele necesare unui OTA Update pentru iOS 8 vor fi descarcate automat si nu pot fi sterse din terminale, decat daca aveti jailbreak facut.

  Daca nu aveti jailbreak pe iPhone, iPad sau iPod Touch, atunci fie faceti update la iOS 8, fie lasati doar maxim 600 MB spatiu disponibil in terminale si fisierele pentru Software Update nu vor fi descarcate. Daca aveti jailbreak facut, atunci puteti folosi tweak-uri ale Cydia pentru a bloca verificarile facute la Apple pentru update-uri dedicate sistemului de operare.

  Nu uitati sa cititi acest articol in cazul in care doriti sa faceti update la iOS 8 fara a pierde datele din terminale.

5 COMENTARII

  1. Intotdeauna am facut update doar prin iTunes si voi face in continuare la fel. Dar ce se va intampla cu acel update OTA descarcat in telefon daca vom face update prin iTunes cu ajutorul computerului? Se va sterge de la sine, sau va ocupa in continuare spatiu in iPhone?

  2. tin sa te contrazic! pe iOS 7 ai optiunea de stergere in settings/ usage/ iOS software update…check this out! asa am avut de la ios 6 la 7