Prima Pagina A8 iPhone 6 si iPhone 6 Plus au un chip A8 fabricat de...

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au un chip A8 fabricat de catre TSMC

  Dupa ani si ani de dependenta de Samsung, compania Apple a reusit intr-un final sa renunte la coreeni pentru a fabrica prima serie de chip-uri A8 pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Conform unei companii care a dezasamblat ambele terminale, cei de la Apple au implementat in cele doua terminale noi un chip A8 produs de catre TSMC folosind un proces de fabricatie de 20nm, compania Apple confirmand aceasta din urma parte pe 9 septembrie.

  Desi la o prima vedere schimbarea nu pare importanta, vorbim despre o lovitura puternica data companiei Samsung care castiga miliarde de dolari din fabricare acestor chip-uri si afla in avans ce tehnologii urma sa foloseasca Apple. Schimbarea facuta acum de catre Apple a fost zvonita timp de cativa ani de zile in diverse medii, insa iata ca in 2014 Apple si-a facut in sfarsit curajul de a o implementa si probabil nu va fi afectata in vreun fel in urma luarii sale.

 • 1mihai

  Pentru asta merita felicitati!

 • Adioff

  Pe cand smartfone-uri TSMC ? Haha …

 • Strontiu

  Da, merita felicitati. Pana acum cumparau procesoare facute de Samsung la fabrica din Austin (Texas, SUA). Acum vor cumpara de la TSMC din China. Adio locuri de munca in SUA, adio calitate. Motiv de bucurie pentru chinezi si pentru idioti.

 • Doc

  Strontiu, te grabesti, nimic nou: WaferTech, 5509 N.W. Parker Street
  Camas, WA 98607-9299 U.S.A, adica Fab 11, ca exercitiu de citire. Cat despre calitate, exista personal care verifica acest lucru, ca nu Samsung a inventat discul de siliciu.

 • Gili

  Strontiu, nu zici tu o prostie!

 • Strontiu

  Doc, te grabesti? La Fab 11 se fabrica pe 20 nm? La Fab 11 se fabrica chip-ul A8? Ca despre asta e vorba, nu despre fabricile cumparate de TSMC.

 • MMVVDD

  De aia a ajuns sa faca samsung procesoare octocore si ram ddr3 ca a copiat de la apple, bă să fiu al naibi dacă înțeleg ceva din ce ziceți voi aici acuma apple a reuşit un procesor dualcore de 1,4 şi nu a putut fura samsung că nu mai produc ei.