iPhone 6 si iPhone 6 Plus – iata cat te costa curentul eletric consumat pentru incarcare

  iPhone 6 are o baterie de 1810 mAh, in timp ce iPhone 6 Plus are o baterie de 2915 mAh, iar pentru a il incarca pe primul sunt necesare aproximativ 2 ore, in timp ce pentru al doilea sunt necesare aproape 3 ore. Incercand sa afle cat costa curentul electric consumat pentru incarcarea acestor terminale, un website americana ajuns la concluzia ca anual vom cheltui aproximativ 1.63 LEI pentru a incarca iPhone 6 si 1.80 LEI pentru a incarca iPhone 6 Plus.

  Pentru a calcula pretul curentului electric, ei au presupus ca iPhone 6 va fi incarcat zilnic timp de un an, va consuma 10.5 wati pe zi, adica 3.8 Kw intr-un an de zile, pretul fiind calculat la costul de 12.29 centi per Kw in SUA. In cazul iPhone 6 Plus vorbim despre o incarcare la 1.46 zile cu un consum de 16.8 w de fiecare data, consumul anual fiind de 6 Kw, costul total pentru un an de incarcari fiind de 0.52$, suma calculata la acelasi pret per Kw in SUA.

  In final avem si o comparatie cu alte produse electronice si incarcarea unui laptop costa de 14 ori mai mult anual, in timp ce un desktop costa de 49 de ori mai mult, un Xbox One de 61 de ori mai mult, televizorul cu ecran mare costand de 72 de ori mai mult.