FBI nu este multumit de modul in care Apple si Google protejeaza datele utilizatorilor

  Directorul FBI, James Comey, a facut in cursul zilei de ieri o declaratie de presa in care isi exprima ingrijorarea cu privire la modul in care Apple si Google protejeaza datele utilizatorilor. Mai exact, el pune in discutie sistemul de criptare utilizat de catre companii pentru a stoca datele confidentiale ale acestora in smartphone-uri si tablete, FBI-ul cerand o schimbare a politicilor privind protectia datelor pentru a permite autoritatilor acces mai facil la ele.

I am a huge believer in the rule of law, but I am also a believer that no one in this country is above the law. What concerns me about this is companies marketing something expressly to allow people to place themselves above the law.

  Afirmatiile directorului FBI vin in urma unui interviu dat de catre Tim Cook in care CEO-ul Apple spunea ca datele sunt criptate intr-un asa mod incat nici Apple, sau alte agentii guvernamentale nu le pot cripta. Acum Comey cere de la companii o relaxare a acestor politici pentru a permite spargerea mai usoara a parolelor si obtinerea datelor confidentiale de la persoanele care sunt investigate, lucru extrem de greu de facut acum.

  Era normal ca FBI-ul sa fie nemultumit deoarece nu obtine acces la toate informatiile din terminalele noastre, insa ramane de vazut daca va putea forta Apple si Google sa isi schimbe politicile.

2 COMENTARII