Marea Britanie va interzice iMessage, WhatsApp Messenger si alte aplicatii similare

David Cameron

  David Cameron, actualul prim-ministru al Marii Britanii, a anuntat ca intentioneaza sa interzica distribuirea de aplicatii de mesagerie securizata in tara pe care o conduce. Interdictia va fi impusa doar daca dezvoltatorii acestor aplicatii nu vor oferi acces guvernului la examinarea mesajelor trimise prin serverele sale, o cerere pe care a facut-o si SUA recent.

  Americanii s-au plans de faptul ca iOS si Android sunt criptate si nu ofera acces la date cerand Apple si Google sa le ofere o portita de acces in sistem, insa acelasi lucru il vor si de la aplicatiile de mesagerie securizata. iMessage, WhatsApp Messenger sau Snapchat sunt doar unele dintre sistemele de acest gen pe care guvernele nu il pot monitoriza, FaceTime fiind cel de-al doilea, insa exista multiple aplicatii de mesagerie in magazinele de aplicatii.

Are we going to allow a means of communications which it simply isn’t possible to read?” Cameron said Monday while campaigning, in reference to apps such as WhatsApp, Snapchat, and other encrypted services. “My answer to that question is: ‘No, we must not.

    Atentatele teroriste din Franta sunt folosite de catre David Cameron drept motiv pentru a cere acces la serviciile securizate, el folosind aceasta tematica in campania sa electorala. Cameron sustine ca daca va fi reales in functia de prim-ministru va interzice utilizarea acestor aplicatii si servicii in Marea Britanie si acest lucru s-ar putea dovedi a fi destul de dificil de realizat.

  Apple, Google si alte mari companii vor refuza sa ofere acces la sistemele de operare, cel putin in mod public, asa ca daca toata aceasta determinare va disparea in mod subit, vom sti ca guvernul are acces nerestrictionat la date.

6 COMENTARII